L’Ajuntament de Cardona ha donat llum verd a les noves ordenances fiscals per al 2022, en què s’aplicarà l’IPC (índex del preu del consum) acumulat, del 2,2%, a la majoria d’impostos i a la taxa d’escombraries, alhora que s’opta per mantenir totes les bonificacions i augmentar les relacionades amb energies renovables.

En el ple d’aprovació de les noves ordenances, la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Cardona, Anna Maria Sala, va argumentar que «l’aplicació de l’IPC als impostos i a la taxa d’escombraries es fa d’acord amb el que marca aquest indicador del preu del consum». Aquests augments, que en els darrers anys estaven congelats, ara estan motivats, segons l’executiu d’ERC, «pel sosteniment i la correcta prestació dels serveis municipals bàsics» al municipi.

Per altra banda, la taxa de conservació del cementiri també augmentarà lleugerament l’any que ve, ja que s’hi ha afegit un nou servei de columbaris i que se suma, per tant, a la conservació anual que ja es fa d’aquest espai.

Pel que fa a les bonificacions, es mantenen totes les que ja hi ha actualment en marxa, i al mateix temps augmentaran aquelles relacionades amb les energies renovables provinents del sol, és a dir, les que sorgeixin a partir de la instal·lació de plaques solars, que passa del 30 al 50% de bonificació sobre l’IBI en els dos períodes impositius següents. També se’n beneficia la bonificació de l’ICIO per a la instal·lació de les plaques solars, que passa del 60 al 70%. Segons Sala, aquest augment va lligat al «compromís de l’Ajuntament amb el medi ambient i les energies renovables».

Protocol contra l’assetjament

El ple de les ordenances també va servir per aprovar un nou protocol intern d’actuació, prevenció i detecció de possibles casos d’assetjament sexual, per raons de gènere o condició sexual, entre d’altres. La regidora d’Administració, Lluïsa Aliste, va defensar que amb aquest document «s’aconsegueix blindar un espai segur i igual entre totes les persones treballadores de l’Ajuntament i reforça la prevenció i actuació davant de possibles conductes d’assetjament sexual».