Segueix-nos a les xarxes socials:

Montserrat acull els joves estudiants amb millors habilitats matemàtiques de Catalunya

En l'edició d'enguany del Fem Matemàtiques hi han competit prop de 12.000 alumnes d'escoles catalanes

Montserrat acull els joves estudiants amb millors habilitats matemàtiques de CatalunyaFem Matemàtiques

Montserrat ha acollit avui la fase final del FEM Matemàtiques, concurs dirigit a l’alumnat de cinquè i sisè de primària i el primer cicle de la ESO. Aquest projecte, sumant components lúdics i d’aprenentatge, posa a prova la seva competència i habilitats matemàtiques a partir de diferents proves individuals i de grup. En aquesta 28a edició hi competien prop de 12.000 alumnes de centres d’arreu de Catalunya, dels quals, 71 han aconseguit arribar fins a la fase final.

En la categoria individual els guanyadors han estat Aina Dominguez, de la Fundació Llor (Sant Boi de Llobregat); Arnau Rib, de l'Escola El Cim (Terrassa) i Martí Riera, del Col.legi Maristes Montserrat (Lleida) de 5è de primària. De 6è de primària han destacat Yihao Liu, del Col.legi Sant Lluís (Barcelona); Rita Bis, de l'Escola Aula Europea (Barcelona) i Romà Sánchez, de l'Escola Salvador Llovet (Granollers). Pel que fa a 1r de la ESO han guanyat Yile Liu, del Col.legi Sant Lluís (Barcelona); Daniel Carpenter, de l'INS Costa i Llobera (Barcelona) i Aina Dalmases, de l'Esca El Cim (Terrassa). Finalment a nivell individual de 2n de la ESO han destacat Vera Morancho, de Aula Escola Europea (Barcelona); Berta Ventura, de l’INS Josep Brugulat (Banyoles) i Bruna Sabaté, de l’INS Vil·la Romana (Barcelona).

Per altra banda, els guanyadors de la prova d’equips, han estat el grup Els Flautats, amb alumnes de 5è i 6è de Primària, format per: Mar Hernández, de l'Escola Parc de Guinardó; Romà Sánchez, de l'Escola Salvador Lloret; Júlia Planas, de l'Escola Joan Pelegrí; Marc Lorca, de l'Escola Misericòrdia i Ana Dominguez, de la Fundació Llor. L'altre ha estat El Grup La Mòmia, amb alumnes de 1r i 2n de la ESO, format per: Samuel Fernández, de l'INS Giola; Biel Salas, de l'INS Vall de Llémena; Ivan de Blase, de l'INS Roquetes; Erola Llinàs, de l'INS Vidreres; Txell Comas, de l'Escola el Cim i Núria Soler, de l'IE El Perelló.

Els tres primers classificats de 6è de Primària i de 2n d’ESO representaran Catalunya a l’Olimpíada Estatal d’alumnes que organitza la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas, la FESPM. 

L’objectiu del ‘Fem Matemátiques’ és potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes, així com fomentar la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica presentant activitats per resoldre en equip. També pretén ajudar l’alumne a adquirir seguretat i confiança en les seves capacitats per fer matemàtiques a partir d’activitats motivadores que suposin reptes. Aquest projecte també permet al professorat treballar estratègies i desenvolupar actituds positives envers la disciplina. 

Prem per veure més contingut per a tu