Cardona es troba immersa aquest cap setmana en la celebració dels seus orígens, amb la sal com a fil conductor d’un esdeveniment que es va obrir divendres amb un acte inaugural al Parc Cultural de la Muntanya de Sal i que, entre ahir i avui, omple d’activitats les places del nucli històric de la vila ducal. Un dels al·licients de la festa és que, per primer cop, es pot tastar i comprar la sal comestible de Cardona.

Com a novetat, el tret de sortida a la segona edició de la Festa de la Sal de Cardona, que va néixer l’any passat com una reformulació de la fira medieval, va ser l’acte inaugural obert a tot el públic, que es va fer divendres al vespre al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, amb un tast gastronòmic, una visita a l’equipament i l’actuació de La Vella Dixieland.

Ahir, ja es va viure la primera jornada de la festa, que combina gastronomia, cultura i patrimoni amb un extens programa d’actes al centre històric que inclou actuacions musicals, tastos i visites guiades. Les places de la Fira, del Vall, del Mercat i de Santa Eulàlia, on hi ha l’espai dedicat a la sal, són els principals escenaris de la festa, que acull una setantena de parades de comerç, artesania i productes gastronòmics.

Avui es viuran els actes més institucionals al saló de sessions de l’Ajuntament amb l’entrega del Saler d’Or a l’entitat Cinema Amateur Cardoní i l’acte d’entrega de la moneda de pagament del Dret d’Aimines, a càrrec de Salinera de Cardona. També es farà la recepció institucional a la vila convidada, que enguany és Gerri de la Sal (Pallars Sobirà).

Aquest any els visitants tenen l’al·licient afegit que poden tastar i comprar, per primera vegada, la sal de Cardona, que s’ha començat a comercialitzar durant la festa.