Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Fruitós comença l’ampliació del cementiri per resoldre la manca de nínxols

Els treballs, que s’allargaran mig any, preveuen la construcció d’un primer nou bloc de 90 espais funeraris

Sant Fruitós comença l’ampliació del cementiri per resoldre la manca de nínxolsAJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha posat en marxa les obres d’ampliació del cementiri que han de dotar al municipi d’un equipament amb més capacitat i més arranjat. El projecte que s'ha començat a executar preveu la construcció d’un nou bloc de 90 nínxols per respondre a les necessitats que hi ha a la població. És previst que els treballs es materialitzin en un termini de sis mesos. A banda d’aquesta actuació, en fases posteriors, també es projecten nous espais pel futur de l’equipament.

El consistori de Sant Fruitós preveu solucionar la poca disponibilitat de nínxols que hi ha al municipi amb l’ampliació i millora de l’actual cementiri. L’eix principal d’aquesta ampliació consisteix en la construcció d’un nou bloc de 90 nínxols d’una sola planta que quedarà connectat amb l’edifici actual a través d’una escala. Aquesta part s’afegirà a les zones de nínxols que hi ha actualment, la principal, distribuïda entorn el parc central, i les dues ubicades als laterals de l’edifici principal.

El projecte també inclou els treballs de reparació de les actuals estructures de nínxols que, a causa del pas dels anys, presenten algunes patologies associades a humitats. Les obres s’han adjudicat per un import de 436.000 euros, dels quals 145.000 es cobriran amb una subvenció que ha atorgat la Diputació de Barcelona al consistori en el marc del Pla General d’Inversions.

Amb aquesta actuació el consistori preveu solucionar la poca disponibilitat de nínxols que hi ha al municipi

L’equipament es troba en una parcel·la de gairebé 20.000 metres quadrats al costat de la carretera de Berga. Actualment, disposa d’una zona de nínxols distribuïts entorn del parc central, i dues zones més als laterals de l’edifici principal, que es van construir posteriorment i que actualment han arribat al seu límit de capacitat.

davidbricolle@regio7.cat

En fases posteriors el projecte també planteja com hauria de ser el futur d’aquest equipament, tenint en compte el creixement previst de població, la diversitat religiosa del municipi i les necessitats que poden sorgir en un futur.

En aquest sentit, es projecten noves zones com la construcció d’un mòdul de nous columbaris en un entorn verd i enjardinat, i també una zona de columbaris ecològics, directament al sòl, vista la creixent demanda dels darrers anys en aquest sentit. També es preveu la creació d’una zona apartada dins el recinte que permeti ampliar l’oferta de sepultures a terra.

El projecte també preveu la construcció d’una graderia enjardinada entre les actuals estructures i el nou mòdul previst, que serviria per poder celebrar cerimònies de forma íntima. Finalment, també es planteja la delimitació d’un espai dins el recinte, per a la creació d’un memorial per al dol perinatal. Aquest s’ubicaria en una zona delimitada en un entorn natural generant un espai íntim i acollidor. Pel que fa a noves construccions es planteja la necessitat de construir un nou mòdul de banys accessibles per a tots els usuaris del recinte i la futura ampliació de l’aparcament per dotar-lo de més capacitat.

Paral·lelament a l’ampliació i la millora del cementiri, el consistori treballa per trobar un espai a l’interior del poble on poder ubicar-hi un tanatori. 

Prem per veure més contingut per a tu