Segueix-nos a les xarxes socials:

Com seria un rescat a l'aeri de Montserrat?

Efectius de Bombers de la Generalitat efectuen pràctiques en el mitjà d'accés a Montserrat per conèixer les instal·lacions en cas de produir-se una emergència

Com seria un rescat a l'aeri de Montserrat?Bombers de la Generalitat

4

Efectius del cos de Bombers de la Generalitat han efectuat aquest dijous al matí pràctiques de rescat en alçada a l'aeri de Montserrat. L'aeri, un dels mitjans d'accés a Montserrat, juntament amb la carretera i el tren cremallera, es va posar en servei el 17 de maig de 1930. Connecta l'estació situada a tocar de la C-55 amb el santuari, mitjançant les populars cabines grogues que fan el seu trajecte gràcies a dos cables portadors (sobre els quals llisquen) i un cable tractor (el que les tiba). El recorregut té un perfil longitudinal de 1.350 metres de longitud i salva un desnivell de 544 metres (de 139 metres a 683). L'any passat, l'aeri de Montserrat va transportar a Montserrat més de 250.000 persones.

El cos d'emergència ha efectuat pràctiques en aquest indret amb l'objectiu de conèixer les instal·lacions en cas de produir-se una emergència real i donar una millor resposta operativa. En el vídeo que acompanya aquesta peça, pots veure com operarien els GRAE si s'hagués d'activar un operatiu de rescat en aquest punt.

Prem per veure més contingut per a tu