Com seria un rescat a l'aeri de Montserrat?

Efectius de Bombers de la Generalitat efectuen pràctiques en el mitjà d'accés a Montserrat per conèixer les instal·lacions en cas de produir-se una emergència

Redacció

Efectius del cos de Bombers de la Generalitat han efectuat aquest dijous al matí pràctiques de rescat en alçada a l'aeri de Montserrat. L'aeri, un dels mitjans d'accés a Montserrat, juntament amb la carretera i el tren cremallera, es va posar en servei el 17 de maig de 1930. Connecta l'estació situada a tocar de la C-55 amb el santuari, mitjançant les populars cabines grogues que fan el seu trajecte gràcies a dos cables portadors (sobre els quals llisquen) i un cable tractor (el que les tiba). El recorregut té un perfil longitudinal de 1.350 metres de longitud i salva un desnivell de 544 metres (de 139 metres a 683). L'any passat, l'aeri de Montserrat va transportar a Montserrat més de 250.000 persones.

El cos d'emergència ha efectuat pràctiques en aquest indret amb l'objectiu de conèixer les instal·lacions en cas de produir-se una emergència real i donar una millor resposta operativa. En el vídeo que acompanya aquesta peça, pots veure com operarien els GRAE si s'hagués d'activar un operatiu de rescat en aquest punt.