Segueix-nos a les xarxes socials:

Castellbell programa una ruta guiada que resseguirà el romànic Montserratí

Organitzat per l’Ajuntament, el recorregut patrimonial es farà aquest diumenge

Castellbell programa una ruta guiada que resseguirà el romànic MontserratíBAGES TURISME

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i l’entitat Amics de l’Art Romànic del Bages organitzen aquest diumenge una visita guiada que resseguirà la ruta del Romànic Montserratí, que ha esdevingut l’itinerari referent a la comarca per observar el romànic a la comarca en un entorn natural incomparable amb la muntanya de Montserrat de fons. L’activitat és gratuïta i és oberta al conjunt de la ciutadania.

L’itinerari uneix les esglésies de Sant Cristòfol, Sant Jaume i Sant Esteve

La visita guiada explicarà els trets i les característiques de les tres petites esglésies ubicades en aquest entorn, que daten del segle XII, a través d’un itinerari senyalitzat.

Caminada circular

La caminada, en format de visita guiada, començarà a l’església de Sant Cristòfol a dos quarts de 9 del matí on es farà la rebuda a tots els participants. El recorregut, de 7 quilòmetres i apte per a tots els nivells, també s’aturarà a les esglésies de Sant Jaume (Castellbell i el Vilar) i de Sant Esteve (Marganell) i acabarà al punt de sortida. La visita es completarà amb la descoberta del Molí de l’Alzina, una peça inèdita que conserva l’estructura original del segle XV.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar va estrenar fa dos anys dos miradors que fan valdre l’espectacular geologia del Geoparc Mundial de la Catalunya Central i que també esdevenen atractius de la ruta del Romànic Montserratí.  

Prem per veure més contingut per a tu