Castellbell programa una ruta guiada que resseguirà el romànic Montserratí

Organitzat per l’Ajuntament, el recorregut patrimonial es farà aquest diumenge

Església de Sant Esteve

Església de Sant Esteve / BAGES TURISME

Redacció

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i l’entitat Amics de l’Art Romànic del Bages organitzen aquest diumenge una visita guiada que resseguirà la ruta del Romànic Montserratí, que ha esdevingut l’itinerari referent a la comarca per observar el romànic a la comarca en un entorn natural incomparable amb la muntanya de Montserrat de fons. L’activitat és gratuïta i és oberta al conjunt de la ciutadania.

L’itinerari uneix les esglésies de Sant Cristòfol, Sant Jaume i Sant Esteve

La visita guiada explicarà els trets i les característiques de les tres petites esglésies ubicades en aquest entorn, que daten del segle XII, a través d’un itinerari senyalitzat.

Caminada circular

La caminada, en format de visita guiada, començarà a l’església de Sant Cristòfol a dos quarts de 9 del matí on es farà la rebuda a tots els participants. El recorregut, de 7 quilòmetres i apte per a tots els nivells, també s’aturarà a les esglésies de Sant Jaume (Castellbell i el Vilar) i de Sant Esteve (Marganell) i acabarà al punt de sortida. La visita es completarà amb la descoberta del Molí de l’Alzina, una peça inèdita que conserva l’estructura original del segle XV.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar va estrenar fa dos anys dos miradors que fan valdre l’espectacular geologia del Geoparc Mundial de la Catalunya Central i que també esdevenen atractius de la ruta del Romànic Montserratí.