Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ICL Manresa iguala els millors inicis de temporada dels darrers cinc anys

En els últims anys, l'equip ha alternat arrencades negatives amb altres de positives que no sempre han tingut un final de lliga feliç

L'ICL Manresa iguala els millors inicis de temporada dels darrers cinc anysManel Mas

El resultat positiu del Bàsquet Manresa en la pista del MoraBanc Andorra (74-77) deixa l´equip que dirigeix Ibon Navarro en una situació força favorable a l´ACB, amb dues victòries en tres partits i quan hi ha alguns dels que es presumeixen com a rivals directes que encara no han sumat cap triomf al caseller. Al marge dels resultats, l´equip s´ha mostrat competitiu i amb la dosi de caràcter que se li demana, tant en la victòria més clara aconseguida al Congost amb l´Estudiantes com en la vibrant a Andorra recuperant un desavantatge de 12 punts en els darrers minuts.

Començar bé a l´ACB, i més encara en aquesta temporada amb un equip gairebé nou, era aconsellable, i els manresans han sabut refer-se de la dura derrota de Fuenlabrada, amb Dejan Musli de referent però amb molts altres jugadors que han aportat les últimes setmanes. En tot cas, el repàs a les últimes 5 temporades desmenteix que un bon inici es converteixi en sinònim de tenir la temporada tranquil·la. En canvi, al revés sí: començar malament ha estat el pròleg de cursos plens de dificultats. En el darrer exercici de Jaume Ponsarnau al Bàsquet Manresa, el 2012-13, es va començar amb un 0 de 3 previ de molts resultats adversos, i es va acabar al darrer lloc amb només 6 victòries, i es va salvar del descens pel fet que ningú de la LEB va poder fer el salt de categoria.

Pedro Martínez, a la temporada passada, no va aconseguir la seva primera victòria fins a la jornada 4, precisament contra l´Andorra de Joan Peñarroya (88-80). La lliga es va redreçar in extremis gràcies a un extraordinari final amb 3 victòries en els darrers 4 partits, inclosa la de la pista del Reial Madrid.

Els dos precedents de 2-1

Els darrers cinc anys, aquest és el tercer cop que el Manresa té 2 partits guanyats en aquest moment de la competició. L´estrena de Borja Comenge amb La Bruixa d´Or va ser espectacular, amb triomf sobre el Joventut el dia que el malaguanyat Larsen va ser MVP de la jornada. Pocs dies després es va vèncer a Santiago i la derrota més tard amb el Barça no semblava preocupant però tot es va anar complicant. En la jornada 26, La Bruixa només havia assolit 7 victòries i Borja Comenge va ser despatxat, i Pere Romero en va agafar el relleu. El Manresa va acabar al penúltim lloc però tampoc no va baixar a la LEB.

L´altre precedent de 2-1 és el del curs 2011-12, que ha estat el millor del Manresa en el darrer lustre. En la plantilla hi havia jugadors com Doellman, Downs o Hanga, i es va estar a punt d´entrar a la Copa del Rei i es va acabar la lliga ACB amb 15 victòries.

El Joventut, proper repte

Tornant al present, l´ICL Manresa rep aquest diumenge que ve (19 hores) el Joventut, en un derbi català que pot afermar el bon començament de l´equip de Navarro. Fa gairebé tres anys que no es firma la sèrie positiva de 3 victòries consecutives i guanyar seria aconseguir un balanç de 3-1 que és inèdit des del 2011.

Amb la Penya es va perdre en el darrer amistós de pretemporada però l´ICL sembla haver recobrat la confiança. En les últimes quatre visites del Joventut, ambdós clubs s´han repartit victòries (2-2). En la cinquena jornada, el Manresa ha de visitar l´actual líder, l´Herbalife Gran Canària.

Prem per veure més contingut per a tu