En la desena jornada de la Lliga Endesa, l'ICL Manresa juga aquest dissabte al vespre (20 hores, per Yomvi) al Multiusos Fontes do Sar davant del Rio Natura Monbus. L'equip gallec té una victòria més que els manresans (5 i 4) i ha guanyat els seus cinc partits de local. L'ICL no ha tingut problemes físics durant la setmana mentre que l'Obradoiro ha tingut ingressat per una gastroenteritis el seu pivot titular Juanjo Triguero i el base Donnie McGrath ha estat afectat per un pinçament lumbar.

Ibon Navarro ha manifestat que «a la pista de l'Obradoiro hi ha un ambient especial, des d'abans del partit quan el públic canta a la grada i dóna una energia extra al seu equip. El Rio Natura és un equip que es basa molt en les passades més que en el bot, diferent a la resta que es basen més en els bloquejos directes. És un equip que està molt treballat i preparar el partit no és gens fàcil. A més tenen jugadors de molta alçada, jugadors grans en totes les posicions, pivots de 2,16 metres, i es difícil veure els espais lliures. Encara que Triguero no pogués jugar, tot i que estava actuant molt bé en atac, tenen quatre pivots més i dos de molta envergadura física com Pustovyi i Alec Brown. McGrath també té una qualitat innegable però Fran Cárdenas, per exemple, és un base que si te minuts pot ser una bomba».

Pel que fa a Adam Waczynski, màxim anotador hores d'ara de la lliga, Ibon Navarro en destaca que «és un molt bon jugador, no només per l'Obradoiro sino en el general de l'ACB, amb un nivell d'Eurolliga. Però si et centres massa en ell, també poden sortir altres homes com Bendzius, Pustovyi o Caloiaro, un quatre que juga obert, que és una de les sorpreses de la lliga».

Fins ara, el Manresa ha guanyat dos partits lluny del Congost, a Andorra i Tenerife. Segons l'entrenador de l'ICL, l'equip juga fora de casa «amb un puntet menys d'agressivitat però tranquil. Quan hem estat bé, hem estat seriosos. hem estat un bon bloc sense gaire individualitats. Si som capaços de fer-ho en un camp difícil com el d'Obradoiro, podem tenir alguna oportunitat. Els jugadors més veterans ja han comentat l'ambient especial que hi ha al Fontes do Sar, que no és hostil però si molt favorable al seu equip».

Després de Santiago, l'ICL Manresa tindrà un final d'any molt intens, amb tres partits en vuits dies; a casa contra el València (el dia 20) i el CAI (dia 23) i a fora en la pista de l'Unicaja (dia 27). «Nosaltres veiem el calendari, però de moment només pensem en l'Obradoiro. Després veurem com ens pot afectar tres partits tan seguits, amb el Nadal a més pel mig; els equips que no hi estem acostumats ho podem acusar S'ha de veure, i encara poden passar mil coses».

L'entrenador de l'ICL Manresa,Ibon Navarro, en roda de premsa.