Segueix-nos a les xarxes socials:

El pes molt minvant dels jugadors nacionals

El 2008, tres quartes parts de l'equip del Bàsquet Manresa eren jugadors nascuts a Espanya; ara no arriben a un terç

El pes molt minvant dels jugadors nacionalsARXIU/IMIREIA ARSO

Dels poc més de 200 jugadors de la lliga Endesa que estaran inscrits en els 17 equips que encetaran la competició, poc més de 60, menys d'un terç, són homes nascuts a l'estat espanyol. L'ICL Manresa està plenament ubicat dins de la tendència general, ja que només tres jugadors del que seria l'equip habitual han nascut a l'estat: són els catalans Román Montañez i Lluís Costa, i el mallorquí Pere Tomàs. Romaric Belemene, congolès que ha arribat cedit per l'Unicaja, entra dins el grup de jugadors de formació per haver arribat encara en edat cadet a Màlaga.

Amb aquests 4 jugadors, l'ICL té coberta la quota nacional a la seva plantilla d'onze jugadors. Hi ha, a més, el gironí Guillem Jou i el sudanès Deng Mayot, vinculats, i que disputaran també la lliga EBA amb el Martorell. Només comptant Jou en un equip de 12 s'arribaria al terç de jugadors nacionals (ell més Montañez, Costa i Tomàs).

Un canvi radical

No fa tants anys, les proporcions de jugadors anomenats nacionals i els que havien nascut fora del que és l'estat espanyol es comptaven amb unes proporcions inverses. Al Manresa de la temporada 2008/09, que es va acabar amb un més que acceptable desè lloc, només Josh Asselin (República Dominicana, Cotonou), l'argentí Tuky Bulfoni (amb passaport italià) i l'aleshores molt jove Serge Ibaka (congolès que va acabar rebent més tard el passaport espanyol) constituïen en aquells moments l'aportació dels forans. La plantilla la completaven Javi Rodríguez, San Miguel, Diego Sánchez, Román Montañez, Jordi Grimau, Àlex Llorca, Guille Rubio, J.M. Balmón i Alfons Alazamora. Una composició de plantilla que es va anar canviant a mesura que els comunitaris van anar sortint més a compte.

En la temporada 11/12, culminada amb un dotzè lloc i la millor dels últims temps esportivament, la quota nacional ja va ser reduïda a Javi Rodríguez, Román Montañez, Hernández i Oriola; i dominaven els forans, amb Downs, Achara, Hanga, Justin Doellman, Gladyr, Asselin, Palsson i Landry, un fitxatge temporal.

Prem per veure més contingut per a tu