Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ICL demostra que només si es defensa es guanya

L'equip manresà venç un Barça B talentós però de rotació curta gràcies al parcial aconseguit en el tercer quart

L'ICL demostra que només si es defensa es guanyaagència lof

L'ICL va jugar el segon partit consecutiu amb anotació alta i el va tornar a guanyar. Té prou qualitat com per fer-ho, a la LEB. Però la visita a una Ciutat Esportiva del Barça més vermella i blanca que mai, pels aficionats desplaçats, va demostrar que quan es defensa és quan es guanya. Va passar al tercer quart i en el tram decisiu del darrer, i va ser llavors quan els manresans van assolir una diferència que van administrar prou bé per tornar a ser tercers.

L'inici de partit va ser tan estrany com la situació que es vivia a la Ciutat Esportiva. Cap aficionat blaugrana. Tots estaven mirant la final de la Copa del Rei entre el primer equip i el Madrid. Tots eren de l'ICL. Els membres de Sang Culé no van arribar fins a 2.45 per al final del primer quart, quan el seu equip dominava per 24-18 després d'un inici en el qual els blaugrana van saber treure partit de la seva superioritat física des de dos punts de vista: robant faltes als pivots visitants (dues a Martín i a Sakho) i obrint espais per a l'anotació d'un gran Aleix Font. Així, el període inicial va ser una autèntica muntanya russa.

Es va passar del 14-7 inicial, amb falta d'encert manresà, a tot un seguit de triples de Martín i de Costa, els quals, units a un bàsquet d'Allen, van donar el primer avantatge als forans (14-15). Però van tornar a ser els punts de Font i les faltes personals continuades contra els manresans els que van tornar a donar impuls al Barça. La rotació de Julbe, que demanava als seus que busquessin penetracions continuades, va funcionar i la segona unitat, amb Titic traient una antiesportiva i Nedovic fent dos bàsquets seguits, van portar el resultat fins a un preocupant 31-23 a 54 segons del final. Aleshores, ja amb la batalla de càntics desfermada a la graderia, un bàsquet de Hamilton i un altre de Trias van escurçar diferències (31-27) abans que Diagné tornés a castigar amb una jugada de laboratori. 33-27 al primer descans, amb borratxera de punts i zero defensa per les dues bandes.

A l'inici del segon quart, i després de triples de Muñoz i de Sergi Martínez, la banqueta manresana va intentar collar els col·legiats. Va protestar sobre manera una falta de Jou i el resultat va ser permissivitat en les següents jugades i partit capgirat (36-38). La treva, però, va durar poc i Martín es va carregar amb la tercera falta encara amb 26 minuts de joc al davant.Duels a la pintura

Ara, com a mínim, però, el Barça B ja no anotava tant. Duran es veia obligat a situar Allen de quatre sobre Gerun, i l'ucraïnès el va superar a la primera, però el parcial dels primers 6 minuts era de 9-13. Tot semblava més controlat dins del descontrol de faltes (tretze ja per a l'ICL). Aleshores, el partit es va convertir en un duel entre un gran Sakho, autor de sis punts seguits, i els triples. El Manresa seguia sense saber-los defensar i dos de Sergi Martínez, un talentós ala pivot que tant juga a dins com a fora, i un de Titic situava el 49-48. En el tram final va tornar la bogeria. Bàsquets de Muñoz i Diagné, triple de Gintvanis, tirs lliures de Sergi Martínez, errada del lituà de l'ICL i triple fallat per Figueras. Total: 53-53 i deu minuts de descans, de tant punt i tant timbal.Apareix Martín

Al tercer quart el ritme va disminuir. Ja es va veure en la primera jugada, en què Trias va anar a buscar el contacte amb Diagné. L'ICL no semblava patir tant en tapar els triples barcelonistes, tot i un de Sergi Martínez, intractable, i es cercava més el Trias distribuïdor i un Hamilton participatiu, tot i les errades.

El salt de qualitat va arribar a cinc minuts del descans, quan Nacho Martín, amb les tres faltes de motxilla, va tornar a pista i va començar a castigar els interiors blaugrana, no tant físics com ell. Aleshores va iniciar un recital de ganxos i d'accions a l'estil de Castelló i, amb nou punts consecutius, inclòs un 2+1, va donar sis punts de diferència al seu equip, ampliats després per un reaparegut Allen (65-73). Eren els millors minuts dels bagencs, que tapaven bé darrere i havien d'aprofitar per escapar-se just abans del final del tercer període. Ho va entendre Sakho amb dos tirs lliures (65-75) i un tap descomunal a Diagné. Novament Martín, ja amb 14 punts al caseller, va situar el 66-77, resultat que va salvaguardar l'última defensa. L'ICL només va cometre, o li van indicar, tres faltes en aquest període.

El forat estava fet i va créixer en el primer tram del darrer quart. La defensa d'ajudes arribava alhora a gairebé tot arreu. Gintvainis anotava, Sakho esmaixava i Muñoz, amb una gran penetració, donava el màxim avantatge fins aleshores als manresans (68-83). Era el moment perquè Nacho Martín tornés a la pista i, tot i que va errar dos tirs seguits, apareixia el rebot ofensiu, una de les millors virtuts del bagencs, per allargar atacs i donar més possibilitats ofensives. El Barça B, cansat i amb rotació curta, semblava perdut a 7.10 per al final (70-83).

Però l'ICL va tornar a defensar malament i va permetre als blaugrana aproximar-se en l'electrònic de la mà d'un quintet inicial recuperat per a la causa. El Barça B podia pressionar més, amb una falta comesa, i es va situar amb un amenaçant 85-91 gràcies, novament, a Font. Però dos tirs lliures ben buscats per Martín i un bàsquet de dos punts de Costa van precedir un triple d'Álvaro Muñoz a dos minuts del final (87-98) que va precedir un final tranquil, tot i que el Barça B es va tornar a acostar infructuosament.

Prem per veure més contingut per a tu