Segueix-nos a les xarxes socials:

Matt Walsh: L'estrella fallida que fa el salt als despatxos

L'aler, que va tenir un pas fugaç pel Congost, és un dels nous amos d'un equip neozelandès

Els seguidors del Bàsquet Manresa segur que recordaran l´aler Matt Walsh. El nord-americà va arribar al Congost l´estiu del 2007 avalat pel cartell de ser un exjugador NBA (Miami Heat, New Jersey Nets i Cleveland Cavaliers, tot i que en la lliga d´estiu) i després d´una excel·lent campanya a la lliga grega, dos fets que, a priori, aportaven arguments per veure en ell l´anotador de referència de l´aleshores Ricoh Manresa.

Walsh i la seva esposa, l´exmodel de Playboy Lauren Andersen, van arribar com un huracà al Bages i, d´entrada, el seu cartell d´estrella va semblar més que justificat gràcies als 21 punts que va signar en el seu debut contra el Menorca i que van fer creure a més d´un que l´ull que du tatuat al palmell de la mà dreta era una bona garantia a l´hora d´afinar la punteria.

Les seves aportacions, però, ben aviat van començar a mostrar esquerdes. Algunes lesions, problemes d´adaptació i unes aportacions massa irregulars (capaç de passar d´anotar entre 20 i 25 punts algunes jornades i quedar-se pràcticament en blanc en d´altres) van fer que l´idil·li del nord-americà amb la directiva i el públic del Congost s´anés apagant, malgrat els intents de redreçar la situació amb pancartes animant-lo incloses.

Walsh no va arribar ni a completar la temporada al Bages i, a mitjans de febrer del 2008, després d´unes llargues negociacions per tancar la seva sortida, l´aler va canviar el Ricoh Manresa per l´Spirou Charleroi belga i el club li va trobar un relleu en la figura de Toby Bailey, un jugador més complet i coral.

Els defectes que Walsh va deixar entreveure a Manresa el van acompanyar durant la resta de la seva intermitent carrera i el van portar a defensar una quinzena de samarretes diferents en menys d´una dècada, incloent les de l´UCAM Murcia i l´aleshores Saski Baskonia, fins que es va retirar l´any 2015 a Turquia.

Ara, tres anys després de penjar les vambes, Walsh torna a ser notícia després convertir-se en un dels propietaris del New Zealand Breakers d´Auckland, equip de la lliga neozelandesa de bàsquet. Una etapa en la que compartirà negocis, entre d´altres, amb l´exestrella de la NBA Shawn Marion (Phoenix Suns, Dallas Mavericks, etc).

Tres ´manresans´ als antípodes

Però la connexió manresana als antípodes no acaba aquí. Encara que potser no ho arribi a saber mai, Walsh coincidirà a Auckland amb un altre cognom familiar al Congost. I és que una de les nissagues més vinculades a l´equip kiwi és la dels Fotu, on encara hi milita en Daniel, germà d´Isaac Fotu, exjugador dels Breakers i breument de La Bruixa d´Or Manresa, on l´any 2015 va ser un dels protagonistes de l´agònica salvació en la darrera jornada en la que els manresans es van imposar de manera quasi miraculosa al Real Madrid al Palacio de los Deportes.

Prem per veure més contingut per a tu