Segueix-nos a les xarxes socials:

Lliga Endesa

Un Baxi molt complet suma la novena victòria de l'any

Els manresans mantenen a ratlla l'Unicaja amb Mason i Jou tornant en gran forma de les seves lesions

EN FOTOS | Baxi Manresa - Unicaja

44

El Baxi Manresa ha assegurat la novena victòria de la temporada en derrotar l'Unicaja, l'equip que l'ha deixat fora de la Copa, en un duel que ha dominat, tot i que els malaguenys no han marxat mai del partit. Mason i Jou han tornat de les respectives lesions a un gran nivell en un triomf en què gairebé tots els jugadors han estat a gran alçada.

Sajus impulsa el Baxi

El Baxi, amb Mason de titular, ha controlat bé els primers atacs de l'Unicaja i s'ha avançat mitjançant Vaulet, però després ha encaixat dos triples seguits, de Ferrari i Thompson (2-6). De tota manera, cap de les dues ofensives no estava encertada, amb errades i pèrdues. Ha estat el tercer triple malagueny, de Brizuela (4-9), qui ha desembussat una estona de bàsquet descontrolat.

La segona falta d'Eatherton era la mala notícia del quart i el Baxi, però almenys els manresans mantenien el rival a tir, amb esmaixada de Sajus (10-11). De fet, l'entrada del lituà s'ha notat de seguida, amb sis punts (14-11) i una esmaixada de Vaulet (16-13) ha fet aturar el partit a Luis Casimiro. Però no ha servit per res, i dos bàsquets més de Sajus i un de Jou han obligat a un nou temps mort amb 22-13. El joc interior bagenc feia molt mal i ha arribat al primer descans vencent per 23-15.

Inconsistència general

L'Unicaja ha reaccionat a l'inici del segon període explotant la rotació del Manresa i entre Nzosa a dins i els triples de Francis Alonso i Alberto Díaz ha aconseguit empatar el partit (24-24). El ritme que imposava Tabu no era el correcte i el Baxi no trobava el mateix camí que fins aleshores.

Un bon Mason desencallava la situació, però ell mateix feia falta a Francis Alonso en un triple que posava Unicaja per davant (26-27). Per sort, el primer triple del Baxi, mitjançant Vaulet, ha tornat a capgirar un resultat reempatat per Abromaitis a 29 a 4.40. Els minuts dels locals no eren fluïds i tres punts de Waczynski, superant Dulkys, posaven el 29-32. Tot seguit, però, una gran esmaixada d'Eatherton i un bàsquet de Vaulet capgiraven el resultat, ampliat per un triple de Rafa en transició (36-32).

Però els manresans no han aprofitat dos tirs oberts i Ferrari i Nzosa han igualat just abans de la tercera falta d'Eatherton i, tot seguit, de la tercera de Vaulet. Tot i això, Sajus treia un 2+1 al jugador congolès de l'Unicaja per al 39-36 que acabaria sent final.

No es tanca el partit

L'inici del quart ha estat molt positiu, amb errades andaluses en el tir i dos triples seguits de Mason i Eatherton que han tornat a eixamplar la distància a nou punts (47-38). I encara perquè Hinrichs ha errat una safata clara. L'Unicaja no anotava ni en una piscina i novament Eatherton i Mason, palmejant un contraatac, posaven tretze punts per als locals (51-38). Abromaitis ho pal·liava amb un triple tot seguit, acompanyat de tècnica a Luis Casimiro (51-41) i el joc dels locals es tornava a ralentir. Un 3+1 de Francis Alonso enviava de pet un Tabu desconcentrat a la banqueta (51-45).

La tornada de Dani Pérez ha revitalitzat l'equip. Dos tirs lliures seus i una acció plena de força, amb bàsquet de Vaulet i addicional tornava a eixamplar el marcador a 56-45. Alonso anotava un triple, però un gran Makai Mason responia amb un 2+1 (59-48). Però el Baxi no podia tancar el partit, que era un yo-yo. Brizuela i Abromaitis han escurçat a set punts (65-58). El tram final ha estat ple d'errades i un triple a l'últim segon d'Abromaitis ha posat un 66-61 que deixava obert el partit.

El moment Jou assegura el triomf

L'Unicaja l'ha comprimit fins al 69-65 després d'un triple iniciat de Hinrichs respost per Abromaitis i Ferrari. Però el Baxi ha pogut pressionar més en defensa i dos contraatacs acabats per Eatherton i Vaulet han tornat a fer créixer la diferència fins al 73-65. Però encara era curta i, a més, Vaulet queia eliminat per faltes a 7.05. Tot seguit, a 5.17, també quedava eliminat Mason pel mateix motiu fent una nova falta (78-69). Però un flopping de Ferrari donava un tir a Rafa, després Eatherton convertia un 2+1 i Jou recollia el rebot en el tir lliure per posar el 83-69, a 4.44.

Era el moment del capità, agafant rebots a totes bandes i completant un contraatac per posar el 85-72 a 3.04 en un contraatac. Encara faltava temps i el Baxi perdia també Hinrichs per cinc faltes en una altra falta provocada per l'inefable Alberto Díaz (87-75, a 2.09). Jaime Fernández posava emoció amb un triple, però després feia una falta en atac gairebé decisiva a 1.35. El triple de Rafa, tot seguit (90-78) deixava tot sentenciat.

Prem per veure més contingut per a tu