Segueix-nos a les xarxes socials:

Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi derrota el Granada tot i complicar-se la vida al final (90-84)

Els manresans han encaixat un 2-15 quan guanyaven de dinou en l'últim quart, però les bones accions de Badio han evitat la sorpresa

Les millors imatges del Baxi Manresa - Covirán GranadaRedacció

23

El Baxi ha aconseguit la quarta victòria de la temporada (90-84) en un partit que tenia dominat per dinou punts a l'últim quart i que s'ha complicat innecessàriament. Un parcial de 2-15 d'un Granada fins aleshores molt erràtic ha deixat el rival a cinc punts encara amb 2.13 per jugar. Aleshores, un parell de bones accions de Badio ha fet quedar a casa un triomf que no hauria hagut de passar perill per com han jugat els dos equips durant 35 minuts.

El Manresa ha començat molt bé el partit, sobretot a darrere. El Granada tenia veritables dificultats per anotar i, en els quatre primers minuts, només ha fet cinc punts, i encara gràcies d'un 2+1 de Lluís Costa. Thomasson es mostrava erràtic i els locals trobaven primer Badio, després un triple de Dani Pérez i, fins i tot, cistelles a la contra després de rebre'n una, com a través de Steinbergs a passada del base de l'Hospitalet.

Robinson ha posat la màxima distància en aquest inici (12-5). La prova que s'estaven fent bé les coses era que Pedro Martínez ni s'havia aixecat de la banqueta fins al 14-7. Però aleshores, un parell d'errades en tirs ben provats han propiciat que els andalusos, dirigits per un brillant Costa, autor d'un triple, empatessin a 14. Ha estat un miratge, perquè la rotació del Manresa ha anat bé, Taylor ha sortit endollat i ha capitalitzat un parcial de 10-0, amb sis punts seus, per tancar el quart amb un definitori 24-14.

L'inici del segon període ha servit per estabilitzar la diferència. El Granada no encertava ni en una piscina olímpica (1 de 12 en triples) i dos triples dels dos Danis, primer García i després Pérez han obligat Pablo Pin a demanar temps mort amb 30-18 abans que hi hagués un problema de subministrament elèctric que ha deixat els marcadors a zero durant cinc minuts.

A l'entorn dels deu punts

A la represa de l'aturada ha aparegut Thomasson, inèdit fins aleshores, amb cinc punts seguits (32-23). Això ha esperonat el seu equip, que ha vist com les errades en atac dels locals els donaven opcions d'acostar-se. Quatre punts segiuts de Felício han posat el 35-29 a 3.16. Martínez assajava amb un equip petit, amb Steinbergs de cinc, Sagnia de quatre i Williams de tres. Ha durat poc, després que Felício guanyés per quilos el jugador letó. Ha tornat Geben, ha intimidat més i el brasiler del Granada s'ha posat nerviós i li han indicat una tècnica.

Amb un cinc més convencional, i del tir lliure de Badio, dos rebots ofensius de Williams han permès Taylor embocar de tres punts i el Baxi ja tornava a guanyar de dotze (43-31, a 1.17). L'avantatge, fins i tot, ha crescut als tretze punts al final d'un farragós segon quart (45-32). Tot semblava controlat.

I encara més amb un tir lliure de Badio per iniciar el tercer quart per una tècnica a l'entrenador visitant al descans. El partit transitava en un impàs entre que el Manresa trencava el partit o el Granada s'hi acostava. La força de Felício i la tercera falta de Geben, a qui després s'uniria Oriola en la comissió de faltes, deixava camí lliure a un Felício que feia mal. També Thomasson agafava responsabilitat, però el Baxi mantenia la diferència entre mats al vol de Robinson i bones accions de Badio (54-43, a 5.31).

Taylor apareixia en els moments indicats per clavar triples, però un 3+1 de Thomasson ha acostat el Granada a vuit punts (57-49). L'escorta d'Ohio ja duia 15 punts, però també tres faltes. Williams, amb un triple, ha impulsat el seu equip i, tot i un camp enrere surrealista de Steinbergs servint de banda, Taylor ha tornat a agafar el comandament i entre ell i un triple de, per fi, Valtonen, han deixat un 69-54 que semblava deixar les coses encara més clares.

Amb intensitat, el Baxi ha començat el darrer període amb un gran rebot ofensiu de Valtonen i el tercer triple de Taylor, ovacionat en ser rellevat amb 74-58. El duel era de ritme baix i les errades andaluses feien inviable una remuntada. Per exemple, Cheatham, l'home que anota més triples de la lliga, portava un 0 de 6. Un tir de tres de Dani Pérez ha situat la màxima renda (81-62, a 6.39).

L'únic problema que hi podia haver, i que ja havia tingut l'equip en d'altres enfrontaments com davant del Saragossa, és que faltava molt temps i hi podia haver baixada de tensió. I així ha passat. Lluís Costa ha rebaixat fins a catorze i ha provocat la quarta falta de Dani Pérez (83-69, encara amb cinc minuts a davant) i Thomasson retallava fins als deu punts. Després, Martínez introduïa dos bases a la pista però l'equip estava en mala dinàmica. Cheatham anotava el seu primer triple (83-76), Geben cometia la quarta i donava dos tirs lliures a Costa que posava un inquietant 83-77 a 2.36, amb un de fallat.

Badio treia una falta important (85-77), però el Granada estava animat i Krämer encertava. Per sort, Badio li ha tornat la moneda (88-80) i ha donat molt aire a 1.50. Però encara faltava molt. Steinbergs ha comès falta a Felício (88-82), però Robinson ha trobat un miss match amb Thomasson i ha fet dos punts definitoris. A sobre, Costa ha errat i un rebot ofensiu de Badio ha permès a la gent marxar a dinar tranquil·la.

Prem per veure més contingut per a tu