L'antiga biblioteca de la plaça Nova de Puig-reig es convertirà, definitivament, en un centre d'activitat per a les entitats del municipi i per a l'organització de tallers i actes de petit format. Des del tancament de la biblioteca, l'any 2014, l'edifici -construït el 1995- ja s'havia convertit en un espai polivalent per a les entitats. L'actual equip de govern, però, ha impulsat un procés de participació ciutadana perquè siguin els veïns els que decideixin a quins usos s'havia de destinar l'espai i quin havia de ser el seu disseny perquè cobrís les necessitats dels veïns.

Finalment, un cop el procés de participació ja s'ha tancat, amb la valoració de la proposta presentada i debats al voltant de les millores que s'hi podien fer, el ple municipal ha aprovat el projecte per iniciar la licitació de les obres.

L'edifici original a reformar va ser El projecte té un cost de 210.000 euros aproximadament, que es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, una ajuda que inicialment no es preveia i que permetrà fer un projecte més complet. Es preveu que estiguin acabades a l'estiu.

La sala es dividirà en dues parts, amb una paret mòbil, que permetrà separar l'equipament en dos espais. El projecte inclou adaptar-lo amb el mobiliari necessari per a la realització d'actes de petit format, xerrades o reunions, però, a la vegada, que l'espai pugui quedar lliure per celebrar-hi d'altres propostes. També s'hi podran fer projeccions i hi haurà un petit escenari. El projecte també inclou la construcció d'una petita cuina.