El pavelló d'esports de la Pobla de Lillet estarà acabat del tot d'aquí a poques setmanes, un cop finalitzi la tercera fase, valorada en 302.960 euros, que, juntament amb 48.000 euros més, estava inclosa en el capítol d'inversions del pressupost del 2018. Aquesta fase es va iniciar a començament d'any amb la instal·lació del parquet a la pista. La resta de l'actuació va començar fa unes setmanes i consisteix a «acabar els serveis interiors com dutxes, lavabos, vestidors, escales, pintura, sistema elèctric i una sala que es destinarà a gimnàs», segons ha explicat a Regió7 l'alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares.

Només l'ascensor per accedir a la zona superior del pavelló s'ha deixat per a més endavant, ja que la majoria de serveis adreçats al públic són a la planta baixa. Linares també comenta que «ara també es repassarà part del parquet i de la teulada, ja que fa uns mesos vam tenir degotalls que van malmetre un petit tros del terra de fusta en un dels costats. També augmentem la il·luminació interior, acabem la façana del davant i arrangem l'entrada». Aquests dies, diversos operaris estan treballant per completar les diferents actuacions previstes i deixar per acabat aquest important equipament.

L'alcalde comenta que «al pavelló també s'hi situaran els serveis de l'estació de trail de l'alt Berguedà. Serà un important punt de referència com a part de la base d'acollida de la Pobla, que té com a lloc d'inici l'oficina municipal de turisme situada a l'estació de tren. Com que tenim el doble de vestidors entre les dues plantes del pavelló, en destinarem uns als usuaris de l'estació de trail, que s'hi podran canviar i dutxar. També acabem la sala dedicada a gimnàs, on hi haurà una part de musculació i una altra de fitness amb monitors. Perquè els usuaris puguin accedir amb facilitat tant als serveis de l'estació com al gimnàs, hem instal·lat un sistema de control d'entrada amb polseres, que registra les dades de cada usuari».

Una altra actuació és la finalització de la zona de grades situades en un costat de la part superior i de la façana del davant, que es fa «amb formigó projectat i pedra de Sant Vicenç. La calefacció de l'edifici està connectada a la caldera de biomassa que hi ha al mateix pavelló i que dona servei als edificis municipals», explica Linares. També s'acabarà l'entorn de la pista, «es canviaran els tancaments del perímetre que eren provisionals i s'hi instal·larà un recuperador d'aigua calenta».

L'equipament es va començar a construir l'any 2009, abans de la crisi econòmica. Les obres es van aturar per falta de finançament el 2011. L'any 2015 l'Ajuntament va fer una actuació que incloïa els tancaments per poder utilitzar mínimament l'equipament com a espai polivalent, on des de llavors s'han portat a terme activitats de fires, festes majors, concerts, trobades del pubillatge i la darrera edició de la nit de l'esport del Berguedà. També serveix de punt de serveis de sortida i arribada de la Marató i Trail del Catllaràs. A començament d'aquest 2019 va començar la darrera fase, que és previst que s'acabi d'aquí a unes setmanes. L'alcalde, Vicenç Linares, diu que l'objectiu és disposar del pavelló acabat «per fer-hi activitats esportives i socials amb tot els serveis necessaris i a la vegada aconseguir un major nombre d'entitats esportives que l'utilitzin, com futbol sala, tennis taula i altres. També servirà per a les activitats de l'escola». A banda d'aquesta actuació, Linares explica que «properament, i gràcies a subvencions Feder i de la Diputació de Barcelona, volem instal·lar-hi plaques solars que facilitin l'autoconsum energètic. El pavelló ha de ser pràctic però també sostenible».