Després de la primera xerrada, dimarts, a càrrec de Joan Carles Folia, els dies 13 i 20 de novembre, hi haurà un taller per a famílies per reflexionar i analitzar els elements, les situacions, les dinàmiques i les estratègies presents en l'educació dels infants. L'activitat titulada «Aliança família i escola» estarà dinamitzada per l'entitat Teatre del Buit i consistirà en l'escenificació, en clau d'humor, de les interaccions habituals que es produeixen en la relació entre família i escola. Les sessions es faran a les 6 de la tarda a l'escola Santa Eulàlia.

El Centre de Psicologia Integral Koan farà una sessió per mostrar tècniques i mètodes per aprendre a motivar i implicar els infants a l'hora de fer les tasques escolars i gestionar l'ús de les pantalles combinant els videojocs i les xarxes socials. Aquesta sessió es farà el 10 de febrer, a 2/4 de 7 de la tarda, a l'escola Xarxa.

El 10 de març es portarà a terme una xerrada sobre l'educació emocional i l'educació afectivosexual a l'escola Vedruna, a les 6 de la tarda. Es tracta d'una sessió per compartir pors, dubtes i estratègies per fer un bon acompanyament, des de la infància fins a l'adolescència, i facilitar unes relacions positives amb el cos i la pròpia sexualitat.

La segona part de la programació estarà formada per quatre activitats adreçades al públic familiar amb l'objectiu que infants i adults comparteixin diferents experiències lúdiques. Per participar en aquests tallers serà necessari inscriure-s'hi prèviament a través de l'adreça electrònica educacio@ajberga.cat.

La primera d'aquestes propostes serà un taller de ioga que es farà el 30 de novembre a 2/4 d'11 del matí a l'escola la Valldan. El 18 de gener hi haurà una sessió dedicada als jocs de falda, les moixaines i les cançons amb la mestra especialitzada en educació musical Maria Antònia Pujol i Subirà. El taller es farà a 2/4 d'11 del matí a l'escola bressol Flor de Neu.

L'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona oferirà un taller de construcció de capses niu el 21 de març, a l'escola Santa Eulàlia a les 10 del matí. Es tracta d'un taller de treballs manuals per despertar l'interès de petits i grans per la natura mitjançant la confecció de capses niu per a ocells.

L'última activitat programada serà un taller de construcció d'estels que es farà el 28 de març, en aquest cas, al castell de Berga a les 11 del matí.