El Consell d'Infants de Berga coneixerà enguany el Pla d'Inclusió Social de la ciutat. En aquest consell, que ja s'ha posat en marxa un curs més, hi ha nens i nenes de 5è i 6è de primària com a representants de totes les escoles de la capital de comarca.

Un total de 25 alumnes seran els que al llarg del curs tindran l'oportunitat de conèixer més de prop el Pla d'Inclusió Social de l'Ajuntament de Berga. "La feina feta en aquestes trobades es portarà a la resta d'alumnat de les aules, de manera que a l'escola es continuï fent un treball relacionat amb les problemàtiques socials més importants de la nostra localitat", segons expliquen des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Berga.

El Consell d'Infants del curs 2009-2010 va constituir-se el 29 d'octubre d'aquest any a la sala de plens del consistori berguedà.

Durant el trimestre, els consellers i conselleres infantils faran entrevistes a persones i a professionals relacionats amb la inclusió i l'exclusió social. Al tercer trimestre, i per tal de concloure aquest consell, es farà un muntatge audiovisual amb les temàtiques treballades i també amb les conclusions que han tret els nens i nenes, perquè "pugui arribar la informació a la resta de la ciutadania", tal com s'apunta des de l'Ajuntament de Berga.