El Consorci de Formació i d'Iniciatives Cercs-Berguedà (CFI), juntament amb l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), organitza una sessió informativa sobre ajuts i subvencions de caràcter pràctic, per a entitats i empreses interessades a conèixer les possibilitats que s'ofereixen de cara al finançament d'inversions i projectes propis. La jornada tindrà lloc dilluns, 9 de novembre, a les 7 del vespre, a l'hotel Ciutat de Berga, ubicat al passeig de la Indústria.

L'objectiu és informar d'ajuts, subvencions i incentius per a aquelles persones que vulguin fer inversions a la comarca, tal com expliquen des del mateix CFI. Les ponències es centraran en les tres grans línies d'ajuts del moment: l'obertura de la propera convocatòria del programa Leader, la convocatòria general d'ajudes per a actuacions de reindustrialització de l'any 2010, i una nova modalitat d'ajuts Miner anomenada petits projectes Miner, ambdues ja en vigor.

En aquest sentit, el CFI destaca la convocatòria per al període 2009-2012 de les ajudes Miner que "concreten un suport específic a petits projectes d'inversió, generadores d'ocupació per tal de promoure el desenvolupament alternatiu de les zones mineres". El fet més innovador d'aquesta convocatòria i que la diferencia de les ajudes Miner, segons destaquen, és que engloba tots els municipis del Berguedà i que els beneficiaris poden ser tant empreses com autònoms amb inversions a partir dels 120.000 euros i 30.000 euros, respectivament. Durant les jornades hi haurà la intervenció de Neus Padrós, de l'associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, i Montserrat Fontarnau, delegada territorial d'Acc10 de la Generalitat de Catalunya.