La Patum és una festa agraïda. Ahir, la sala de plens del consistori es va tornar a quedar petita en l'acte de lliurament dels títols de patumiare i patumaire d'honor. En total, es van lliurar 21 títols de patumaire, amb el corresponent diploma, i 22 de patumaire d'honor, amb una placa.

La sala de plens va bullir de gent i també perquè l'aire condicionat no acabava de rutllar i algun aparell va arribar a llançar aire calent en lloc de fred. Van ser constants, els aplaudiments per als guardonat. També hi va haver moments curiosos, com quan l'esposa de l'alcalde, Queralt Gonfaus, va rebre de mans del seu marit, Juli Gendrau, la placa; o d'emoció continguda, com quan el cap de colla dels plens i les maces Isaac Gonfaus, va recollir la seva placa el primer any que el seu antecessor i sogre, Ramon Sobrevias, que va morir l'octubre de l'any passat, no ha pogut viure la celebració.

I després dels títols, l'alcalde va lliurar una placa molt especial per reconèixer la tasca de preservació de les músiques de la festa a Francesc Garcia Carretero, a qui el públic va retre un aplaudiment sonor i continuat que el va emocionar.

El batlle Gendrau va agrair la feina de tothom per mantenir la festa i va acabar la seva intervenció amb un: "visca Berga! Visca la Patum i visca Catalunya lliure!".