L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha iniciat les actuacions per posar fi a l'incivisme dels visitants a la riera de Merlès. Aquest entorn natural protegit disposa des de fa pocs dies de tres nous punts de recollida de deixalles i de panells informatius sobre les conductes a seguir.

Es tracta d'una de les primeres accions que s'han dut a terme des de l'ens berguedà dins del projecte de protecció, ordenació i valorització de la riera de Merlès. Un dels objectius, amb la instal·lació dels nous contenidors, és el d'intentar minimitzar l'acumulació de deixalles a la zona, una de les problemàtiques històriques amb què batallen els alcaldes dels nou municipis per on transcorren el 78 quilòmetres de riera.

Els punts de recollida d'escombraries s'afegeixen als que ja existien fins ara, i s'han instal·lat entre el Cobert de Puigcercós i Sant Cristòfol, entre els termes municipals de Borredà i Santa Maria de Merlès, un dels trams amb més afluència de visitants i de banyistes durant la temporada d'estiu.