L´empresari Joan Barniol ha desmentit l´alcalde de Berga, Juli Gendrau, que en roda de premsa va dir que el govern no havia autoritzat el traspàs perquè no era viable. «No és veritat que s´hagués de garantir l´equilibri econòmico-financer, ja que l´Ajuntament (tal com diu ara) només pot permetre la cessió amb les mateixes condicions que tenia la FCN», i per tant l´entesa a què van arribar les dues parts pel traspàs de la concessió s´entén que era amb les mateixes condicions de la concessió vigent. El promotor berguedà afegeix que «una altra cosa és que a la vista de les quantioses pèrdues econòmiques que té la FCN i que no existia cap possibilitat de traspassar aquesta concessió amb les mateixes condicions, l´Ajuntament proposés fer-se càrrec d´alguns serveis», com instal·lar una caldera de biomassa per abaratir els costos d´escalfar el local i l'aigua, o assumís també en el seu dia el manteniment.

Joan Barniol ha dit que de l´acord de subrogació de la concessió fet entre la societat Tossalet Berga SL, que ha creat per gestionar aquest centre, i la FCN només estava pendent de rebre el vistiplau del consistori, que «havia de valorar la nostra capacitat tècnica i econòmica». Barniol ha afegit que en aquest contracte «només es demanava que l´Ajuntament autoritzés la cessió dels drets i de les obligacions de les concessions descrites. No es demanava l´equilibri econòmico-financer», ha volgut destacar.

D´altra banda, l´empresari ha revelat que van dir als representants del govern local que «la millor opció per a la ciutat és deixar les coses com estan, ja que aquesta concessió avui no costa ni un euro a l´Ajuntament. La federació va entrar en aquesta concessió al seu risc i ventura (tant si hi guanya com si hi perd). Queda clar que ha de millorar la gestió (que és el que volíem fer nosaltres, o altres) per fer-la rendible».