L'escola Santa Margarida de Gósol tindrà, com a mínim, set nous alumnes el curs vinent i el centre no haurà de tancar portes. Fa tan sols 15 dies, tenia sis nens matriculats, el límit d'alumnes obligatoris per mantenir-se oberta. Llavors, es va fer una crida per salvar el centre i, des d'aleshores, desenes de persones hi han mostrat interès. De moment, ja hi ha dos alumnes nous i, la setmana vinent, n'entrarà un altre. A més, de cara al setembre del 2015, es preveu que n'entrin quatre més. El centre forma part de la Zona Escolar Rural Alt Berguedà i és una de les poques escoles que queden a la vall, després del tancament de la de Saldes l'any 2010. Les més properes es troben a Tuixent i Vallcebre.

Fa quinze dies, l'Ajuntament de Gósol va iniciar una campanya per atraure famílies amb nens, ja que l'escola podia arribar a tancar per falta d'alumnes. Des d'aleshores, han rebut més d'un centenar de trucades i correus electrònics de gent demanant informació. La majoria de famílies interessades són de Catalunya, tot i que també n'han trucat de fora. En la majoria dels casos, són famílies amb greus dificultats econòmiques i amb membres a l'atur.

La crida però, ha tingut èxit i el centre preveu doblar el nombre d'alumnes de cara al curs vinent. Ja hi ha dos alumnes nous a l'escola i, la setmana que ve, n'entrarà un altre. A més, a partir de setembre del 2015 es preveu que n'entrin, com a mínim, quatre més. Un fet que podria situar el rati d'alumnes al voltant dels dotze.

L'escola Santa Margarida de Gósol forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) Alt Berguedà, juntament amb les escoles Serrat Voltor de Vallcebre i l'Albiol de Sant Julià de Cerdanyola. Es tracta d'una de les poques que queden a la zona després del tancament de la de Saldes l'any 2010. Per proximitat, només segueixen actives la de Tuixent (Alt Urgell), a uns 15 quilòmetres, i la de Vallcebre, a uns 20 quilòmetres de distància.