El Centre Especial de Treball Taller Coloma d'Avià organitza pel proper 12 d'abril la segona edició de la caminada solidària amb la voluntat d'apropar-se als berguedans i donar a conèixer entre la població aquest servei de teràpia ocupacional. Tot i que estan en funcionament des de fa més de tres dècades, com un ens independent dins de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, pares, monitors i usuaris creuen que «encara hi ha molta desconeixença del que realment és el Taller Coloma i alguns no saben des d'on treballem», han assegurat pares i membres del centre. És per això que el recorregut d'aquesta caminada passarà per les instal·lacions del taller on els seus usuaris hi desenvolupen diverses tasques ocupacionals amb l'objectiu d'inserir al món laboral persones amb alguna discapacitat psíquica.

La caminada sortirà a les 8 del matí de la plaça de la Font del Ros de Berga i segons ha explicat el president de l'Associació de Pares i Mares del centre, Ramon Cutal, «es dirigirà cap a les dependències del taller perquè tothom conegui on està situat, on hi haurà un habituallament». El recorregut també passarà per Santa Maria d'Avià i tornarà a Berga, amb una distància aproximada d'uns 10 quilòmetres. A l'arribada hi haurà activitats amb l'objectiu «que la gent no marxi i sigui una gran festa».

La principal novetat de la segona edició de la caminada és que els pares han agafat el relleu del personal del servei. «L'any passat, amb motiu del 30è aniversari, es va pensar que era una bona activitat fer la caminada, però comporta molta feina per la direcció i el personal del taller i per això els pares hem decidit agafar-ne les regnes», ha dit Lucia Cubino. Una altra de les novetats, és que tots els participants rebran d'obsequi un mocador i un penjoll realitzats pels mateixos usuaris del centre i els pares, «fets amb molta il·lusió», ha destacat Eva Garcia.

L'organització de la caminada també compta amb la col·laboració dels Mountain Runners del Berguedà. Un dels seus membres, Josep Garrido, espera que se superin els 200 participants.

Els usuaris del taller animen a tots els berguedans a participar-hi.