L'exregidor de CiU a Guardiola de Berguedà des del 2007 Jordi Carreras és el nou alcaldable del PP al municipi segons ha anunciat aquest dissabte els populars que han informat que la seva candidatura ha estat ratificada pel comitè electoral del PP a nivell català a proposta de la junta comarcal. Carreras té 33 anys i és llicenciat en Dret i Criminologia. Aquesta serà la tercera candidatura que concorrerà als comicis del 24-M a Guardiola, un poble de poc més de 900 habitants.

La polèmica dels tuits racistes

Jordi Carreras va protagonitzar el gener del 2012 sent militant d'Unió i president de la branca juvenil dels democracristians al Berguedà, una important polèmica a causa d'uns tuits que va penjar al compte de twitter de caire xenòfob. Malgrat això, en aquell moment CiU va disculpar-lo i no el va cessar argumentant que l'edil ja s'havia disculpat pel seus insults. Si que van demanar la seva dimissió partits com la CUP, o les joventuts d'ICV i el PSC.

Després que es fessin públics els seus tuits racistes, Jordi Carreras va demanar disculpes «a les persones o col·lectius que s'hagin pogut sentir molestos per uns comentaris que en cap moment tenien l'intenció d'ofendre ningú». En aquell comunicat del 2012, Carreras reconeixia que manifestacions com «a los Reyes Magos les pido un burca para poder ir al paro y que me atiendan rápido» van ser «desafortunades». Argumenta que «es van fer dins d'un context de queixa per una situació viscuda feia hores per un conegut; i el que probablement era un fet puntual, vaig generalitzar-lo sense valorar que algú es pogués sentir ofès». L'aleshores president d'Unió de Joves al Berguedà assegurava que «els meus comentaris en cap moment tenien la intenció de molestar ningú, ja que sempre he respectat la convivència i he condemnat la violència en qualsevol de les seves formes». En aquest sentit, en aquell moment va afirmar que «si estic a CiU és pel tarannà de comunió, respecte i responsabilitat que la coalició ha manifestat al llarg de la història». En la seva nota pública del 2012, Jordi Carreras assegurava que «mai m'he mostrat favorable a cap formació política xenòfoba, com se m'ha acusat, simplement segueixo diferents personatges d'ideologies polítiques diferents, així com altres d'esportius, socials o culturals». En aquella nota Jordi Carreras deia que en la seva ideologia no hi tenen cabuda «ni el racisme ni la xenofòbia ni cap mena de lacra similar». Defensava que en l'exercici de les seves responsabilitats municipals a Guardiola com a regidor «he mediat per a la integració, el respecte i la tolerància per a tothom».

L'alcaldable del PP «molt satisfet»

Avui, en un comunicat, fonts del PP obvien aquest episodi del passat polític del seu alcaldable. En canvi, afirmen que Jordi Carreras «ha decidit pasar a representar el Partit Popular, degut a que aquets li oferia la possibilitat de fer política local i desenvolupar un projecte de poble on tothom s'hi pot sentir còmode». A més asseguren que «els anys al Consistori garanteixen que pot afrontar aquesta tasca amb garanties i solvència».

En el mateix comunicat del PP, Jordi Carreras afirma sentir-se «molt satisfet» de presentar-se al seu municipi a les properes eleccions municipals i asseguran que es dedicarà als temes de Guardiola, «no als temes que son competència d'altres institucions». «Tinc molt clar que els polítics estem per servir als altres i no per servir-nos de la política i estem en això, per solucionar els problemes de transcendència pels nostres veïns. Com poden ser enllestir la posada en marxa de la residencia de gent gran, aconseguir nous equipaments municipals com el pavelló esportiu, reforçar l'escola bressol o fomentar sortides laborals i ajudes a autònoms i empresaris municipals». En aquest sentit, Jordi Carreras assegura en el comunicat que «afrontaré un problema important, com és la cohesió municipal, fomentant l' associacionisme que tant degradat esta en aquest moments». Segons Carreras «la candidatura del Partit Popular presenta propostes no per dividir sinó per sumar en qualsevol tema municipal que sigui clau per fer de Guardiola. Som, un municipi tranquil, amb futur , acollidor i amb una filosofia clara». L'alcaldable del PP assegura que «estimo Guardiola, em sento plenament disposat a millorar-lo. Som un gran nombre de persones, els que hi volem viure i treballar per millorar-ne la qualitat de vida».