La reunió de municipis i associacions de falles de Catalunya, celebrada ahir a la Pobla de Segur, va servir per fixar les bases de cara a la creació d'una Comissió internacional de municipis i associacions de falles per presentar una candidatura com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Els representants catalans seran tres representants polítics (Alta Ribagorça, Val d'Aran i Pallars Sobirà) i dos representants d'associacions (Pallars Jussà i Berguedà). D'aquests cinc representants, en sortiran dos que seran els que amb un representant d'Aragó, tindran veu i vot dins de la Comissió internacional. L'objectiu d'aquesta Comissió ha de ser difondre i salvaguardar la festa de les falles i que no se'n desvirtuï la tradició.

La reunió d'aquest divendres va servir per unificar l'Associació de Municipis de Falles, format per Ajuntaments, i les Associacions de fallaires, formades per la societat civil.

El departament de Cultura de la Generalitat i l'Institut de Desenvolupament pel Pirineu estan treballant en una exposició sobre falles que s'inaugurarà al Museu d'Història la primera setmana de desembre.