Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga adequa els terrenys per instal·lar calderes de biomassa

Una desena d'edificis públics estrenaran aquest sistema d'energies renovables el proper hivern

Berga adequa els terrenys per instal·lar calderes de biomassaajuntament de berga

Berga ha iniciat l'adequació dels terrenys per instal·lar les calderes de biomassa que substituiran les calderes alimentades amb combustible fòssil per abastir d'energia una desena d'equipaments municipals. Aquesta acció és una de les promogudes per la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa.

Tal com ja ha explicat aquest diari, set municipis de la comarca (Bagà, Berga, Cercs, Gisclareny, Gósol, la Pobla de Lillet i Saldes) formen part d'aquest ens que té l'objectiu d'utilitzar la fusta per generar energia i treure'n el màxim rendiment. En el cas de Berga, també en altres poblacions, ja s'han iniciat les intervencions per a la implantació de noves calderes que utilitzaran estella de fusta per generar escalfor. Com ja es va fer públic en el seu moment, a la capital berguedana les calderes abastiran una desena d'equipaments municipals: l'escola de Sant Joan, l'escola Santa Eulàlia, l'Escola Municipal de Música de Berga, el Teatre Municipal, l'Escola bressol, l'escola la Valldan, la Llar Santa Maria de Queralt, la Biblioteca Municipal i els pavellons esportius. Aquestes obres van a càrrec d'una empresa berguedana que s'encarregarà també de la distribució d'estella dels boscos públics mitjançant un camió dissenyat específicament amb aquesta finalitat i que beneficiarà els set municipis que conformen la mancomunitat.

Planta de biomassa

Paral·lelament a aquestes calderes, a Berga també es preveu la instal·lació d'una planta de biomassa a la part baixa del polígon industrial de la Valldan, tal com va avançar Regió7, que consistirà en dues calderes de biomassa que subministraran calor i fred a les empreses que ho sol·licitin. Tot i que ja hi ha algunes empreses interessades a adherir-se al nou sistema -pioner a l'àmbit català- el termini resta obert, i les empreses, quan puguin rebre subministrament, encara poden posar-se en contacte amb la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa. Aquest projecte es podrà tirar endavant gràcies a l'aportació d'1,5 milions d'euros de la Diputació de Barcelona.

Prem per veure més contingut per a tu