El Consell Comarcal del Berguedà haurà de tornar a licitar l'obra del parc de pesca del Berguedà, que s'havia anunciat que seria una realitat aquest any. Tanmateix, això, de moment, no és possible perquè el concurs que es va convocar en el seu dia ha quedat desert. Per aquest motiu, els tècnics de l'ens comarcal treballaran per refer alguns punts del projecte original. Segons el president del Consell Comarcal, David Font, però, abans caldrà estudiar i determinar quins han estat els motius pels quals ha quedat desert perquè això no torni a passar en la nova convocatòria.

Un cop enllestides les modificacions, caldrà tornar-lo a sotmetre a la consideració del ple del Consell del Berguedà per fer una nova licitació segons fonts de l'organisme comarcal. Tot i que no hi ha un nou calendari fixat, està previst que es faci de cara al nou curs polític.

La proposta del parc de pesca preveu tematitzar el riu Llobregat en un tram de 7,3 quilòmetres des del pantà de la Baells fins a Cal Rosal, "a l'entorn de la pesca i destinat al turisme familiar" segons el projecte. S'hi podrà practicar la pesca sense mort, així com diferents activitats de caire educatiu i ambiental. L'objectiu és crear un nou producte turístic aprofitant les bones possibilitats per a la pesca que ofereix el riu Llobregat.

El projecte que es va redactar el 2010 preveu que el futur parc tingui tres grans àrees diferenciades. La primera, l'edifici de recepció, informació i punt d'accés al parc, estaria ubicat a Cal Rosal. En aquest punt, els usuaris podran comprar els tiquets de pesca, llogar material i hi començaran els recorreguts. A la zona de Pedret hi ha d'haver un altre accés motoritzat, així com també un espai d'aparcament. Es preveu un petit restaurant i bar i una zona de pícnic on s'habilitaran espais perquè els pescadors es puguin coure els peixos que hagin pescat ells mateixos. Per facilitar-ho hi haurà graelles per coure'ls i taules per seure a menjar.

El tercer àmbit temàtic és l'anomenat balcó del riu. Aprofitant un mur de l'antic carrilet, s'habilitarà una zona de 252 metres quadrats que tant servirà de lloc de pesca com de mirador. Al llarg de tot el recorregut, d'una gran bellesa natural, hi haurà diferents punts de pesca especialment habilitats per als amants d'aquesta pràctica.

L'obra té un cost de 322.740 euros i es finançarà mitjançant ajudes dels fons Feder (161.370 euros) i la resta a cura de de la Diputació de Barcelona. L'objectiu del Consell Comarcal és que el parc de pesca tingui una gestió empresarial que el faci rutllar com un negoci un cop les inversions bàsiques ja s'hagin fet i pugui mantenir l'activitat de manera independent.