El Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments de Bagà, Avià, Guardiola de Berguedà, Puig-reig i Gironella tornen a posar en funcionament el Servei Socioeducatiu Itinerant del Berguedà, un espai adreçat a infants de 6 a 12 anys on es realitzen activitats diverses mitjançant el joc i altres metodologies amb la finalitat de viure i compartir experiències grupals "que enriqueixin els joves" tot gaudint de l'estona de lleure després de l'horari escolar.

Des del Consell Comarcal, expliquen que es tracta d'un espai de creixement i desenvolupament per als infants "en què també es manté una relació propera amb les famílies, les quals participen en algunes de les activitats programades, com ara tallers formatius o activitats conjuntes amb els nens". Durant les sessions es treballen jocs, celebracions populars, activitats esportives, treball d'hàbits i, en alguns casos, també es farà reforç escolar.

El servei s'ofereix una tarda a la setmana en cada municipi. En el cas d'Avià es farà divendres de 2/4 de 5 a les 7 de la tarda; a Bagà serà els dimarts de 2/4 de 5 a 7 de la tarda al casal de joves; a Guardiola serà els dijous de 2/4 de 5 a 7 de la tarda a l'escola Sant Llorenç. En el cas de Gironella es farà durant dues tardes, dimarts i dijous, de les 5 a 2/4 de 8, i a Puig-reig, dilluns i dimecres a la mateixa hora. És obert a tots aquells infants de primària i les seves famílies que vulguin participar-hi. Les places són limitades a 20 infants per cada municipi i el servei és gratuït, i hi haurà una valoració per accedir al recurs segons la demanda que hi hagi a cada municipi.

Els interessats a inscriure-s'hi han d'adreçar-se a les respectives escoles o a l'educador de Serveis Socials.