El govern de Berga s'ha compromès amb les 17 treballadores que presten el servei de neteja d'edificis municipals contractades per l'empresa actualment concessionària, Tractaments Ecològics, a contactar-les si decideixen remunicipalitzar aquest servei. Així ho ha explicat a Regió7 la delegada sindical Nieves Linde. Aquest compromís adquirit ahir pel regidor davant dels treballadors és verbal i per això les professionals del servei han reclamat a l'edil Oriol Camps que els ho traslladi per escrit per tal de tenir-ne garanties documentals. Segons les fonts esmentades aquest es va comprometre a fer-los arribar el compromís signat de contractar-les com a personal municipal dimarts de la setmana que ve. Si no és així, Nieves Linde va precisar que "anirem a la vaga".

Aquest principi d'acord arriba després que, ahir (tal com va avançar Regió7), les treballadores es concentressin davant de les portes de Tractaments Ecològics per mostrar el seu rebuig a la possibilitat de quedar-se sense feina. Dijous mateix, representants de l'empresa van comunicar a les treballadores que el govern de Berga encara no ha decidit si convocarà un nou concurs per aquest servei o bé si el remunicipalitzarà.

Davant la incertesa que provoca que encara no s'hagi decidit el futur d'aquesta concessió quan falten tres setmanes perquè s'acabi, els treballadors van optar per convocar una concentració per mostrar el seu rebuig a la possibilitat de perdre llocs de treball. S'hi van aplegar més de mig centenar de persones , tant les professionals destinades al servei de neteja d'edificis municipals com els seus companys d'altres serveis.

El regidor Oriol Camps ha admès que aquest servei es podria remunicipalitzar, si bé ha matisat que el govern encara no ha pres cap decisió. Està esperant disposar de dos informes jurídics que determinaran la viabilitat que el consistori assumeixi el servei directament o bé posi la concessió que s'acaba el 31 de desembre de nou a concurs. El govern sí que té decidit posar a concurs de nou la concessió de la neteja viària que presta Tractaments Ecològics.