Els sis regidors de l'equip de govern de la CUP de Berga han decidit no assistir als actes religiosos que l'Església organitza per Patum. Aquest Corpus serà el primer que l'executiu independentista presideix la celebració màxim de la capital berguedana i, com ja ha fet en altres festes que inclouen misses, no hi assistirà.

Segons ha pogut saber Regió7, els regidors del govern de Berga acompanyaran la comitiva formada per regidors del consistori, que enguany seran majoria i tots de l'oposició -si com han fet fins ara hi assisteixen-, i part de la comparseria patumaire fins a l'accés a l'església parroquial de Santa Eulàlia, a la plaça de Sant Pere, a escassos metres de l'edifici consistorial. A prop de l'entrada del temple, s'esperaran fins que acabi l'ofici religiós. I quan aquest finalitzi, es reincorporaran de nou al seguici per passar, com és costum, entremig de la comparseria, que els fa un passadís fins a la casa gran. I des de balcó consistorial, veuran la Patum de lluïment

Fins ara, els regidors del govern, acompanyats dels altres edils, presidien els oficis de Patum. El més solemne és el del dijous de Corpus, en el qual s'exhibeix la Custòdia i canta l'Orfeó Berguedà i s'interpreta l'Himne del Sagrat Cor, de mossèn Marià Miró. Aquest any no serà així perquè la CUP "creiem que, com a institució política, som aconfessionals", ha recordat la regidora Mònica Garcia.

A més, enguany el govern, tal com ja va avançar aquest diari, només convidarà al balcó consistorial autoritats civils, però no les religioses ni tampoc dels representants del cossos de seguretat. Els altres anys el consistori convocava els caps de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil perquè assistissin a missa i, posteriorment, veien la Patum de lluïment des del balcó consistorial.