Segueix-nos a les xarxes socials:

Les curioses xifres de la Patum

La festa berguedana té dades desconegudes que de ben segur no coneixies i et resultaran curioses

Les curioses xifres de la PatumDolors Clotet

La Patum és una festa sobradament coneguda per tots els berguedans. Les comparses, els rituals, les cançons... en els últims anys, després de ser declarada Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat el 2005, les seves tradicions també s'han expandit per tots els racons de Catalunya. Tot i això, la festa berguedana té xifres desconegudes que de ben segur no coneixies o et resultaran del tot curioses.

-Entre 6.000 o 7.000 persones són les que poden cabre en un salt de Patum a la Plaça de Sant Pere de Berga.

-Un litre de barreja, la beguda típica de la Patum, porta les mateixes calories que els àpats de tot un dia, esmorzar, dinar i sopar.

-3.600 fuets. Aquesta és la xifra de fuets que exploten a la Plaça en els quatre salts de plens que es realitzen durant tota la setmana de Patum.

-9 hores és el temps que pot durar un Passacarrers de dimecres a La Patum.

-500 persones. En una Patum sense accidents greus, la Creu Roja aten al voltant de mig miler de persones, sobretot, per contusions i cremades.

-1.010. Els metres que fa l'emplaçament principal de la Patum, la Plaça de Sant Pere.

-480 persones són les que fan possible la Patum complerta. Contant les comparses, els plens i els seus acompanyants, 480 persones participen a la festa en primera persona.

-18 quilos. Això és el que pesa El Tabal, l'únic element de la Patum que participa en tots i cadascun dels actes de la festivitat.

-1890, l'any en que es va incorporar la guita boja o xica. Originàriament tan sols hi havia la guita Grossa.

-1454. En aquest any es troba la primera notícia que coneixem del Corpus berguedà, la primera Patum.

-23 i 18. Aquests són els salts que es faran en les places i domicilis dels administradors en les dues passades de passacarrers. Dimecres un total de 23 i dissabte 18.

-6. La població a Berga es multiplica per 6 durant els dies de Patum.

Prem per veure més contingut per a tu