La Patum és una festa sobradament coneguda per tots els berguedans. Les comparses, els rituals, les cançons... en els últims anys, després de ser declarada Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat el 2005, les seves tradicions també s'han expandit per tots els racons de Catalunya. Tot i això, la festa berguedana té xifres desconegudes que de ben segur no coneixies o et resultaran del tot curioses.

-Entre 6.000 o 7.000 persones són les que poden cabre en un salt de Patum a la Plaça de Sant Pere de Berga.

-Un litre de barreja, la beguda típica de la Patum, porta les mateixes calories que els àpats de tot un dia, esmorzar, dinar i sopar.

-3.600 fuets. Aquesta és la xifra de fuets que exploten a la Plaça en els quatre salts de plens que es realitzen durant tota la setmana de Patum.

-9 hores és el temps que pot durar un Passacarrers de dimecres a La Patum.

-500 persones. En una Patum sense accidents greus, la Creu Roja aten al voltant de mig miler de persones, sobretot, per contusions i cremades.

-1.010. Els metres que fa l'emplaçament principal de la Patum, la Plaça de Sant Pere.

-480 persones són les que fan possible la Patum complerta. Contant les comparses, els plens i els seus acompanyants, 480 persones participen a la festa en primera persona.

-18 quilos. Això és el que pesa El Tabal, l'únic element de la Patum que participa en tots i cadascun dels actes de la festivitat.

-1890, l'any en que es va incorporar la guita boja o xica. Originàriament tan sols hi havia la guita Grossa.

-1454. En aquest any es troba la primera notícia que coneixem del Corpus berguedà, la primera Patum.

-23 i 18. Aquests són els salts que es faran en les places i domicilis dels administradors en les dues passades de passacarrers. Dimecres un total de 23 i dissabte 18.

-6. La població a Berga es multiplica per 6 durant els dies de Patum.