Berga ha estrenat el dijous de Corpus amb cansament després d'un passacarrers de dimecres a la nit que es va acabar a les 5 de la matinada.

Aquest matí, els regidors del govern de la CUP no han assistit a la tradicional missa tal i com ja havien anunciat públicament fa dies. Durant l'habitual seguici, l'alcadessa Montse Venturós i els seus companys de l'executiu berguedà s'han situat al final del seguici de les autoritats encapçalada pel tabaler, seguits immediatament després per la resta de regidors de la corporació per ordre de protocol.

El medalla d'or de la ciutat mossèn Climent Forner ha estat acompanyat per la batllessa, mentre que la resta dels membres de l'equip de govern s'han quedat a la portà de l'església parroquial de Santa Eulàlia.

Ja a l'interior del temple, el primer banc reservat per als membres del govern de la ciutat ha quedat buit, en una imatge insòlita en les darreres dècades. Tot i així, està previst que quan els governants es reincorporin al seguici al final de la celebració litúrgica.

En relació al fet que el banc que havien d'ocupar els regidors del govern hagi quedat buit, Mònica Gracia, la regidora de Patum ha manifestat que «havíem avisat». Opina que la resta de regidors «s'haguessin pogut col·locar al primer banc», ja que deixar el banc buit «entenc que és un gest per deixar clar que nosaltres no hi hem anat».

Amb tot ha dit que «no l'han ocupat, no passa res» més enllà que amb els espais que no han ocupat i han quedat buits hi hagués hagut més seients lliures pel públic a l'ofici de Corpus. Garcia ha dit que espera que «no es faci un ús partidista» de la seva decisió de no assistir a l'ofici. Per bé que «sí que el gest de deixar el primer banc buit es pot entendre com una crida d'atenció o com una denúncia que nosaltres no siguem allà». Amb tot ha defensat la manera de pensar de cadascú sobre el fet religiós.

Els regidors de la CUP interpreten que l'estat i «totes les seves institucions són aconfessionals. Nosaltres on representem el poble sencer de Berga és aquí a l'Ajuntament. No només al balcó sinó diàriament amb el nostre treball». Hi ha afegit que «entenem que «la institució política ha de ser al balcó de l'Ajuntament i la institució religiosa ha de ser a l'Església, és així com es separen els poders».