El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació Jordi Fàbrega i l'alcaldessa de Berga Montse Venturós han visitat aquest dijous el nou camí per a vianants que l'ens provincial ha fet al costat de la carretera BV- 4242 que mena al santuari de Queralt, entre Fumanya i la font Negra. Tal i com ha indicat la mateixa alcaldessa, aquesta actuació serveix per millorar la seguretat dels usuaris ja que aquesta és una zona molt freqüentada pels senderistes que utilitzen els camins de la zona per anar a Queralt o baixar-ne, per exemple.

Fonts de la Diputació han explicat que el projecte, que ha estat realitzat per la Diputació de Barcelona i pagat amb un pressupost de 145.803,79 euros, ha consistit en la construcció, en un primer tram de 200 metres des de Fumanya, d'una plataforma pavimentada separada de la carretera amb una barana de fusta.

En un segon tram, de 270 m de longitud, el camí se situa a igual cota i adjacent a la carretera, amb una barrera de seguretat mixta de fusta i acer la qual presenta les característiques per actuar com a element de contenció per a vehicles i, al mateix temps, aconseguir una bona integració amb I'entorn.

Finalment, el tercer tram, ha consistit en condicionar I'accés existent a la Font Negra des de la carretera mitjançant una esbrossada del seu entorn i la instal·lació d'una barana de fusta de les mateixes característiques que I'adoptada en el primer tram de l'obra.

El diputat Jordi Fàbrega ha assegurat que l'actuació permet garantir la seguretat dels senderistes, però també espera que serveixi per fomentar els hàbits saludables dels ciutadans.