Ahir, a Casa Madriles de la plaça dels Països Catalans, la botiga de llegums, salaons i ultramarins de la família de l´alcaldessa de Berga, s´havia previst una celebració en petit comitè per festejar els tres anys justos de la seva obertura. La botiga primigènia és al mercat municipal. La nova es troba al centre de Berga. Va ser un projecte per fer crèixer el negoci. Ho recordava la mare de l´alcaldessa, Teresa Villalba, ahir, al matí mentre esperava poder entrar als jutjat per saber com estava la seva filla, que hi romania des de primera del matí. La petita festa no es va poder fer a causa dels esdeveniments i, al vespre, els seus pares i altres membres de la seva família van ser a la plaça de Santa Pere donant-li suport.

Ahir va ser un dia intens. Detinguda abans que sortís el sol, com va dir ella mateixa, i absorbida pels esdeveniments, que a partir d´aleshores es van precipitar. Un cop detinguda, la dirigent berguedana va romandre en unes dependències judicials esperant l´arribada del seu advocat per poder declarar davant del jutge.

Mentre el seu lletrat no arribava, la dirigent va intentar mantenir una certa normalitat ni que fos per calmar els nervis i el neguit. Així que va fer com sol fer habitualment ja sigui al despatx del consistori o a casa seva: treballar. Va aprofitar el temps d´espera per estudiar temes relacionats amb el dia a dia com el de la modificació de les ordenances municipals que s´hauran d´aplicar a partir de l´1 de gener del 2017. El govern té previst convocar un ple extraordinari monogràfic per debatre aquesta qüestió aquest mes, segons va anunciar ella mateixa al ple de dijous.A Venturós li agrada portar els temes ben estudiats i fins i tots el seus rivals li reconeixen una gran capacitat de treball.

L´espera va arribar al final, l´alcaldessa va declarar davant del jutge i en acabat, acompanyada de regidors, companys i regidors d´altres grups polítics, va sortir dels jutjats. Emocionada, cansada, va fer un gest que li és característic de ràbia continguda, alçant el puny en direcció a les persones que s´havien concentrat davant del jutjat.

L´alcaldessa va haver d´esperar a arribar al seu despatx al consistori a 2/4 d´1 del migdia per poder-se cruspir, finalment, l´esmorzar: un entrepà i una beguda de xocolata.