La comparsa de la guita grossa de la Patum ha negat que vulgui «anar en contra de la democratització de la festa» i rebutja que se la titlli de «nucli immobilista».

En un comunicat fet públic ahir -del qual Regió7 ja es va fer ressò al seu web-, la colla defensa que el recurs d'alçada que han interposat contra les decisions del patronat de la festa dels dies 1 i 17 de febrer l'han presentat exclusivament per defectes de forma «greus» de les convocatòries. Aquestes errades creuen que invaliden les decisions que s'hi van prendre, i per això demanen que s'impugnin i es deixin sense efecte. Neguen que no estiguin a favor del procés d'obertura de la festa iniciat amb la redacció de nous estatuts de les colles complint uns mínims marcats pel patronat, un procés que continua el curs programat pel patronat.

En el comunicat, la comparsa patumaire denuncia que, «des de fa molt de temps», «està en el punt de mira d'un col·lectiu que pretén constantment crear una mala imatge i que té com objectiu, sembla ser, enfrontar la majoria contra aquesta comparsa», cosa que estaria passant ara. Denuncien un «odi visceral i sistemàtic» contra els membres de la guita grossa i exposen que aquest «odi també s'ha derivat a la comparsa del tabal, i s'ha arribat a extrems tan vergonyosos i lamentables» com amenaces de mort al tabaler Xavi Prat escampades a les xarxes socials.

En la relació amb la crisi de la colla dels plens i maces, asseguren que es tracta «d'un tema intern d'aquesta comparsa i que han de resoldre ells». En aquest sentit, «no dubtem que es podrà arribar a solucions lògiques i justes».

La colla de la guita grossa exposa que té uns estatuts propis aprovats el 2009, i «casualment, molts dels punts que ha proposat el patronat la Grossa ja els tenia en el seu reglament intern». En el comunicat diuen que volen «una festa oberta a tothom i indubtablement estem receptius a qualsevol proposta que sigui pel bé de la Patum», alhora que demanen també que es respectin el seus estatuts aprovats per la colla al seu dia. La colla demana «la fi de tanta polèmica i de tanta criminalització cap a certes comparses que l'únic que fan és un flac favor a la imatge i el bon funcionament de la Patum».

El recurs d'alçada

El recurs d'alçada presentat per la colla de la guita grossa, de 5 pàgines, recull els motius pels quals demanen la suspensió dels acords presos a les reunions de la junta general del patronat de l'1 i el 17 de febrer per defectes de forma com no haver convocat tots els membres de l'ens. I demanen que els integrants de cada comparsa siguin «els que aquesta hagi admès de conformitat amb els reglaments de règim intern sense obligar a readmetre uns membres que han estat destituïts segons el reglament vigent de cadascuna».

El patronat ha tramès aquest recurs d'alçada als serveis jurídics del consistori perquè decideixi qui l'ha de resoldre.