L'equip de govern de la CUP ha proposat al ple la liquidació i extinció del contracte d'urbanització dels Pedregals. Els grups de CiU, ERC i PSC han demanat que el tema es deixés sobre la taula perquè no han tingut temps d'estudiar l'expedient.

I han criticat que s'hagués de tractar amb caire d'urgència. Al final l'executiu ha acceptat deixar-ho sobre la taula i tractar el tema en un ple el juliol. El secretari Antoni Pérez ha advertit que no es pot garantir que aquest acord es pugui portar en un proper ple perquè l'acord entre el govern i l'empresa preveia que s'aprovés al ple.

Els treballs d'aquesta urbanització estan aturats des del 2014, ha detallat Camps, perquè hi ha propietaris que no han pagat les qüotes que els pertocava. A preguntes d'aquest diari, Oriol Camps ha explicat que del total del projecte d'urbanització dels Pedregals que va ser adjudicat a principis de la dècada per 2.935.000 euros, s'han executat i certificat treballs per valor de 2.395.000 euros. Resten per realitzar treballs per valor de 540.000 euros. Oriol Camps ha explicat que falten per fer paviments, moviments de terres i treballs relacionats amb el subministrament elèctric. Aquesta urbanització "està molt més acabada del que pugui semblar" ha exposat.

Les obres d'urbanització dels Pedregals han esdevingut una vella assignatura pendent i fa diferents mandats que s'arrosega. Inicialment els treballs es van adjudicar a l'empresa Emcofa que posteriorment va fer suspensió de pagaments. Aleshores la solució que es va trobar va ser subrogar-ne la realització a l'empresa Àrids Romà que davant de les dificultats per cobrar els treballs ha plegat. Amb la liquidació se li paga el que se li deu. Per l'actual regidor d'Uurbanisme la solució per treure de l'atzucac aquests treballs dels Pedregals passa per trobar una empresa que es faci càrrec de les actuacions que manquen i les finalitzi. Pel que fa als cobraments pendents de les obres ja realitzades i que alguns propietaris no han pagat, el regidor ha dit que l'Ajuntament les cobrarà pel procés de constrenyiment com es fa en aquests casos.

D'altra banda, també es portarà a l'aprovació del ple d'aquest vespre la liquidació del concurs per l'explotació del bar de les instal.lacions esportives municipals, els pavellons i les piscines, en règim d'arrendament. Oriol Camps ha explicat que la persona que actualment presta el servei es jubila i per això es liquida l'explotació del bar. El consistori convocarà un nou concurs per trobar un nou responsable d'aquest servei que no tancarà portes perquè s'encadenarà la sortida de l'actual encarregat del bar amb la incorporació del nou, segons ha dit el regidor Oriol Camps.