05 de setembre de 2017
05.09.2017
40 Años
40 Años

El president del PDECat de Berga Ramon Bajona, nou director d'Ensenyament de la Catalunya central

El professor berguedà substitueix en el càrrec al manresà Antoni Massegú

09.09.2017 | 07:46
Ramon Bajona.

El president del PDeCAT a Berga, exregidor i professor de l'institut Guillem de Berguedà de la ciutat, Ramon Bajona (1963), nascut a la Coma i la Pedra i que des del 1991 viu a Berga, és el nou director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central. Bajona substitueix en el càrrec el manresà Antoni Massegú, que a final de juliol va ser nomenat director general de Centres públics del departament d'Ense-nyament de la Generalitat.

El docent berguedà va ser nomenat divendres 1 de setembre i va iniciar la seva tasca al nou càrrec aquest dilluns, tot i que fins ahir no va transcendir. En declaracions a Regió7, Ramon Bajona va dir que inicia «una nova etapa que afronto amb il·lusió, molt de respecte i també amb energia». Va explicitar la seva voluntat «d'actuar amb eficiència i eficàcia com correspon a un servidor públic». Bajona tot just ha començat a aterrar als Serveis Territorials del departament d'Ensenyament a la Catalunya Central, amb seu a Manresa i on treballen unes 80 persones.

Va prometre «diàleg amb les administracions i els centres educatius» i va assegurar que «em comprometo a donar resposta» a les qüestions que li plantegin des dels centres de les cinc comarques que corresponen a la seva àrea: Berguedà, Bages, Anoia, Solsonès i Osona. Bajona arriba al càrrec pocs dies abans de l'inici del nou curs escolar, el 12 de setembre. Assegura que s'ha fixat com a objectiu que aquest dia es pugui iniciar el curs «amb tota normalitat amb les obres del centre acabades i el personal docent que pertoqui».

Bajona, enginyer tècnic de formació, té una dilatada carrera com a docent. Va ser 15 anys director de l'institut de Puig-reig, del 1993 al 2008. Posteriorment va incorporar-se a la plantilla de l'IES Guillem de Berguedà de Berga com a professor de tecnologia d'alumnes d'ESO i batxillerat. En aquest centre ha exercit fins ara, que l'han nomenat director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central. Per prestar aquest servei, com és usual, ha demanat una comissió de serveis.

Dolors Uriz, que va substituir Bajona el 2008 al capdavant de l'institut de Puig-reig i que va ser cap d'estudis amb el seu equip, va expressar l'alegria pel nomenament de Bajona. «Ens n'alegrem molt. És una persona molt vàlida i segur que les coses li aniran bé», va assegurar a Regió7 Uriz.

Per la seva banda, Ferran Camprubí, director de l'IES Guillem de Berguedà de Berga, va valorar positivament el nomenament de Bajona. « Creiem que podrà fer bona feina en el càrrec. Durant els anys que ha estat a l'institut ha fet molt bona tasca i ha col·laborat sempre en el bon funcionament del centre», va declarar Camprubí.

President del PDeCAT


Bajona també està estretament vinculat a la política local. Va ser regidor del grup municipal de CiU a l'oposició del 2003 al 2007 i del govern durant dos mandats, del 2007- al 2011 i del 2011 al 2015. Va ocupar les carteres de Governació, Esports, Mobilitat i Recursos Humans. Actualment és el president del comitè local de Berga del PDeCAT, on milita després que entre el 2010 i el 2011 deixés de fer-ho a Unió Democràtica de Catalunya

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.