04 de abril de 2018
04.04.2018
40 Años
40 Años

L'Ajuntament inicia la plantació de nous arbres en espais públics de Berga

La primera actuació s'ha fet a l'aparcament de les Aubes, a la Font del Ros, on s'han plantat 12 mèlies

04.04.2018 | 10:48
Algunes de les mèlies plantades a l´aparcament de les Aubes de Berga

Després de la campanya duta a terme l'any passat, que va servir per substituir i replantar els arbres que es trobaven en mal estat o que suposaven un perill per a la seguretat ciutadana, l'Ajuntament de Berga ha iniciat aquesta primavera un conjunt d'actuacions per a la millora de l'arbrat dels espais públics.

En aquest cas, però, es tracta d'una campanya, principalment, de plantació d'arbres nous, i no de substitució ni replantació com es va fer durant el 2017, quan l'Ajuntament berguedà va portar a terme una de les actuacions més importants dels darrers anys a l'arbrat de la ciutat amb la replantació d'una seixantena d'exemplars en diversos punts de la ciutat, com el passeig dels Abeuradors, el de la Pau o l'avinguda del Canal. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Berga, Oriol Camps, ha concretat la primera de les actuacions destacables d'aquesta campanya que va iniciar-se la setmana passada i era previst que finalitzés ahir.

Els veïns de la zona de la Font del Ros o els berguedans i visitants que facin servir l'aparcament d'aquesta part de la ciutat hauran pogut veure que des d'aquest dijous ja hi ha una desena d'arbres nous plantats. En els darrers dies s'han fet les tasques d'adequació de l'espai per a la plantació d'una dotzena de mèlies. Segons Camps, és una de les primeres actuacions «més visibles» de la campanya d'aquest 2018, tot i que ja s'han plantat alguns arbres a la zona inferior de l'Escola Municipal de Música de Berga i també davant dels jutjats vells.

Pel que fa a l'aparcament de les Aubes, Camps ha destacat que «s'ha considerat, per les característiques de la zona, que calia dotar l'espai d'arbrat per donar-li un toc de verd». A més a més, ha destacat que, «a la llarga, aquests arbres que s'hi han plantat també oferiran ombra».

En els propers dies, ha anunciat Camps, hi ha previstes noves actuacions. «Plantarem més arbres durant aquestes setmanes, i de mica en mica anirem explicant el que s'està fent», ha dit. Quan hagi finalitzat tota la campanya, es donaran a conèixer amb detalls quines són les espècies que s'han plantat i a quins espais públics de la ciutat.

Paral·lelament, en els darrers dies també s'està portatn a terme una actuació de replantació d'alguns arbres a la zona del passeig de la Pau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.