La mostra multisectorial de referència del Berguedà s'ha traslladat, enguany, al primer cap de setmana de maig. La fira, que tradicionalment sempre s'ha celebrat l'1 de maig o bé en dos dies quan s'esqueia en cap de setmana, inicia un nou cicle amb aquest canvi de dates. L'objectiu, segons el regidor Francesc Ribera, és potenciar més la fira i permetre que els expositors aprofitin més la inversió que fan per participar-hi.

Més enllà de passejar pel recinte firal, i enguany conèixer el passat industrial del Berguedà, els visitants podran participar de les múltiples activitats paral·leles que s'han programat directament des de l'Ajuntament de Berga o bé a través d'altres entitats que aprofiten la mostra per presentar les seves propostes. Un dels espais principals d'activitats serà l'escenari del passeig de la Indústria. Entre dissabte i diumenge passaran per aquest espai Biel Comas, The Chainsmokers, Jaume Arnella i Carles Belda, Lindy, Smokings Stones i el grup Bon Hop de Swing. Tots ells són els músics i grups que oferiran actuacions musicals per dinamitzar la mostra. També s'hi persentaran dos espectacles infantils.

Per altra banda, durant el cap de setmana tindran lloc, a l'escenari de la plaça Viladomat, les tradicionals exhibicions esportives dels centres gimnàstics de la ciutat (El Tossalet, Alter Sport, Berga Resort, Club Karate Cantero i l'Escola de Ballet M. Alba) i altres propostes teatrals, activitats infantils i d'oci per al públic general, com la diada castellera dels Castellers de Berga i els Nyerros de la Plana, o la trobada de clàssics.