19 de juny de 2018
19.06.2018

Puig-reig enceta els deu anys de la Festa dels Templers amb una vetllada a Cal Pons

El 29 i 30 de juny i l'1 de juliol les recreacions històriques, els espectacles i el mercat es traslladaran al castell

19.06.2018 | 19:35
Presentació de la festa templera

Un sopar popular a càrrec de l'Associació de Veïns de Cal Pons, un concert d'El llibre vermell de Montserrat interpretat pel Grup Cantaire Sant Bartomeu i una sessió de ball amb la Berguedana de Folk el proper divendres 22 de juny a la colònia Pons, serviran per donar el tret de sortida a la desena edició de la Festa dels Templers de Puig-reig. Una celebració plenament consolidada que ja el cap de setmana del 29 i 30 de juny i 1 de juliol es traslladarà a la zona del castell, on hi tindran lloc els actes centrals.

El regidor de Cultura, Jesús Subirats, juntament amb Eudald Serra, membre de l'Associació Templera de Puig-reig i Àngel Roset, de la coordinació artística, han presentat els actes d'aquesta festa que, des de que va començar fa deu anys, no ha parat de créixer. Com en les passades edicions, les recreacions històriques medievals, diversos espectacles i les visites guiades al castell seran els principals atractius d'un certamen que va néixer amb l'objectiu de donar a conèixer el llegat templer del municipi de Puig-reig. «Des del primer any hem aconseguit anar millorant el que crèiem que era necessari i cada vegada atraure més visitants i aconseguir que s'hi quedin tot el dia», ha assegurat Serra.

Més de 300 persones d'una quarantena d'entitats i grups seran els encarregats de donar vida durant tot un cap de setmana als entorns de la fortificació. Un dels plats forts serà el divendres 29 de juny amb l'espectacle teatralitzat sobre el testament de Guillem de Berguedà als templers. Dissabte, durant tot el dia, també hi haurà propostes lúdiques i escenificacions, així com la lectura del pregó d'inici de la festa a càrrec de Rosa Serra i Ramon Viladés. "Pensem que el dissabte és un dia més festiu i d'allargar fins ben entrada la nit, mentre que el diumenge està muntat perquè sigui una jornada més familiar i amb activitats també pensades pel públic infantil"; ha ressaltat Serra. El pressupost de la festa ronda els 5.000 euros als quals cal sumar-hi el suport logístic de la mateixa associació templera i de l'esforç i el capital humà de desenes de col·laboradors.

Per a Subirats la importància i el llegat dels templers a Puig-reig va més enllà de la festa que s'organitza el mes de juny, i és per això que ha posat de relleu la tasca que realitza durant tot l'any l'Associació de Templers de Puig-reig i l'important creixement que han tingut les visites al castell després de les quatre campanyes d'excavacions arqueològiques. Un dels propers passos serà el d'adequar l'antiga fortificació per fer-la encara més atractiva pels visitants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.