Segueix-nos a les xarxes socials:

La Cuina del Bolet del Berguedà arriba a la seva majoria d'edat

Catorze restaurants de la comarca ofereixen menús temàtics per divuitè any seguit

La Cuina del Bolet del Berguedà arriba a la seva majoria d'edatD.C.

Aconseguir que els clients visitin més d'un dels 14 restaurants del Berguedà que enguany participen en la divuitena edició de La Cuina del Bolet. Aquest és l'objectiu d'un certamen nascut el 2001 per promocionar la cuina berguedana i el patrimoni de la comarca.

Tots els restaurants ofereixen menús especial amb els bolets com a protagonistes ja sigui de cuina més tradicional o bé més innovadora. Amb el reclam del bolet enguany s'estrena un concurs de fotografies d'Instagram dels plats que s'hagin tastat a cada restaurant amb l'objectiu que d'aquesta manera els visitants s'animin a tastar les creacions de diferents restaurants de la comarca.

Així ho han explicat aquest dimarts els organitzadors d'aquesta iniciativa que impulsen l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà amb el suport de l'àrea de Turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Toni Barat el president de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà ha explicat que en aquests 18 anys la Cuina del Berguedà ha demostrat ser una proposta reeixida. «L'experiència ens demostra que ha funcionat».

En aquests divuits any a la proposta hi han participat entre 10 i 24 restaurants i han funcionat millor com enguany en què l'inici de la temporada està sent molt bona i es preveu que es mantingui així. Els anys que no hi ha bolets la campanya dels menús temàtics se'n ressenten perquè no hi va tanta gent. I els anys de bonança com aquest s'espera que hi hagi més volum de visitants. Amb tot, els promotors no tenen una xifra del nombre de persones que cada temporada tasten La Cuina del Bolet. Toni Barta ha dit que «mai ha estat la nostra aspiració la quantitat sinó la qualitat» ha assegurat Toni Barat. «Intentem donar a conèixer la comarca».

Al mapa de Catalunya

Per la seva banda, Imma Espel, de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) ha assegurat que «els bolets ens posen al mapa de Catalunya. Sí que és cert que al llarg dels anys es fan activitats relacionades amb aquest àmbit a d'altres comarques però el Berguedà continua sent la comarca de referències». Espel ha dit que els bolets en el fons són una excusa perquè els visitants «descobreixin la gastronomia i el patrimoni de la comarca». Aquest any el folletó de la campanya inclou el noms dels restaurants però els menús que ofereixen que es podran descarregar a través d'un codi Qr que apareix al folletó i també a la pàgina web (www.cuinadelbolet.com).

Innovació i tradició

La Cuina del Bolet aplega propostes tradicionals i d'innovació. Per exemple, enguany s'estrenarà en aquesta campanya el restaurant Terra (antic Sala) de Berga amb el cuiner Pere Venturós. Ha explicat que «ens fa una especial il·lusió ser-hi per promocionar els plast del restaurant i de la comarca». En el seu cas proposen un menú degustació de bolets en que cada plat és el seu propi menú i amb bolets diferents. I si ve oferiran bolets populars com l'omnipresent rovelló apostaran per donar a conèixer d'altres bolets que «no s'utilitzen tant» com per exemple la cama de perdiu.

Una altra cas é sel del restaurant Els Roures de Castellar del Riu . La seva cuinera Remei Escolies ha recordat que «vam ser pioners en la cuina del bolet» i que en el seu cas ofereixen plats tradicionals. Remei Escolies ha convidat que els visitants «que vagin tastant menús» de diferents restaurants per provar diferents tipus de cuina.

Els clients habitual dels menús de La Cuina del Bolet solen ser visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona a banda de veïns del Berguedà que «aprofiten i fan ruta i van a tastar la cuina de diferents restaurants»

Activitats a dojo

La Cuina del Bolet marca el tret de sortida d'una atapeïda agenda d'activitats relacionades amb els bolets que començaran el darrer cap de setmana de setembre i s'allargaran tot l'octubre a diferenst poblacions de la comarca.

Prem per veure més contingut per a tu