El pantà de la Baells, situat al Berguedà ha publicat un vídeo per tancar una temporada d'estiu, que aquest any ha obtingut més turisme de qualitat. L'entitat ha apostat per millorar la diversitat i la qualitat d'activitats, i també millorar el perfil del visitant,així com la despesa per persona ha pujat, generant un equilibri més sostenible entre la preservació de l'entorn natural i el desenvolupament de les empreses que es nodreixen d'activitats a la Baells.

Durant aquests mesos d'estiu l'entorn de la Baells ha rebut un total de 806 persones, que han participat en les activitats programades dins el Festival d'Estiu, que enguany ha concentrat les seves activitats durant juliol i agost. Les activitats de waterpolo o la travessa de la Baells es van suspendre degut a la pluja, però al mateix temps hi havia eco-excursions o el bateig de Wakeboard, encara que per realitzar-les les places eren limitades. Aquesta situació ha fet disminuir el nombre de participants en comparació als anys anteriors, el 2017 es van registrar 958 persones.

En relació a la participació en activitats d'empreses privades, el 2018 es van registrar 9.586 persones, mentre que el 2017 hi van participar 10.522. Encara que hi hagi hagut un descens, els empresaris que gestionen les activitats afirmen que la despesa mitjana per persona ha pujat. Per tant, els usuaris han realitzat més activitats, hi han dedicat més temps o han escollit les més cares.