Berga s'ha llevat aquest diumenge sense contenidors. Aquesta nit es posa en marxa el sistema de recollida d'escombraries porta a porta a la capital berguedana, la ciutat de Catalunya més gran on s'aplicarà aquest model.

Durant la jornada d'avui els veïns ja no han pogut llançar els residus als contenidors, que tal i com s'havia anunciat, s'han retirat gradualment des de dijous. Tot i així, han estat alguns els veïns que han abandonat bosses de deixalles al costat dels contenidors de vidre -els únics que es mantindran a la via pública- a l'espai on fins ahir encara hi havia la resta de contenidors. A part de bosses plenes de residus i també cartrons a terra, també s'han vist més deixalles del compte a dins de les papereres.

Aquestes actituds incíviques s'han sumat a les que s'han pogut veure en els darrers dies amb l'abandonament de voluminosos a les illes de contenidors. Avui diumenge, després que durant la nit s'haguessin retirat pràcticament tots els mobles i objectes que hi havia escampats pel carrer, alguns veïns han tornat a treure de casa residus que ni fins ara recollien els camions d'escombraries amb el model actual i que tampoc es recolliran amb el porta a porta, sinó que cal trucar al servei especial o dur-los a la deixalleria.

Més enllà de deixar els carrers buits de contenidors, en els darrers dies també s´han acabat de repartir els cubells de reciclatge per als establiments i grans productors, així com també els cubells comunitaris per als blocs de més de deu pisos. Segons fonts de Spora, entre divendres i dissabte estava previst que s´acabés de lliurar pràcticament tot el material. Pel que fa al repartiment dels kits als particulars, dissabte s´havien lliurat ja més del 85% dels cubells i bosses, encara que fins el proper 8 de novembre, el mercat municipal continuarà sent el punt d´informació i de recollida de kits.