La Fira de Sant Martí de Puig-reig, que se celebrarà el dies 10 i 11 de novembre, recupera la desfilada de moda que no se celebrava des de la dècada passada. La mostra comercial aplegarà un centenar d'expositors, el 70% dels quals comerços locals i la resta forans, al centre del nucliu urbà, al carrer Major i el carrer Llobregat que romandran tancats al trànsit de vehicles. La desfilada en qüestió tindrà lloc diumenge, 11 de novembre, a 2/4 de 5 de la tarda a la plaça de la Creu tal com van explicar ahir Josep Campos, regidor de Comerç, Alba Santamaria, regidora de Festes, i Jesús Subirats, regidor de Cultura, en la presentació del certamen.

Enguany el consistori local fa un esforç per promocionar la mostra a la comarca d'Osona després que l'any passat se centrés en el públic del Berguedà, Bages i Solsonès. La fira és un compendi d'activitats comercials, tradicionals i culturals. Per exemple, un dels actes populars és la proclamació de la pubilla i hereu, la dama i el fadrí 2018-2109 del poble que seran Júlia Medina, Miquel Sayós, Queralt Montañà i Esteve Mendoza, respectivament. L'acte tindrà lloc dissabte a les 8 del vespre al pavelló d'esports.

Una altra de les novetats de la fira serà que en la trobada de gegants i la cercavila de diumenge a partir de les 11 del matí es podrà sentir per primer cop en directe l'arranjament del ball dels 6 nans del poble obra de Xavier Guitó. Es tracta d'un arranjament de la composició original del mestre Ramon Noguera. Subirats va explicar que s'havia pogut escoltar enregistrada per la festa major però ara serà en directe amb músics de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig