Segueix-nos a les xarxes socials:

L'alcalde de Borredà adverteix els veïns de la presència de vespa asiàtica al poble

Joan Roma demana que s'avisi quan se'n vegin per avisar els rurals perquè les eliminin

L'alcalde de Borredà adverteix els veïns de la presència de vespa asiàtica al pobleArxiu/D.C.

Joan Roma, l'alcalde de Borredà ha fet un ban municipal «per demanar la col.laboració pública, en un tema de gran importància, a nivell medi ambiental» com la presència de vespa asiàtica al poble, una espècie que s'ha establert al Berguedà des del 2017 que va sre quan e svan veure el sprimers exemplars al Berguedà cnetre i a l'Alt Berguedà.

En el seu ban, el batlle borredanès relata que «diverses persones del poble, han advertit la presència d'individus, de vespa asiàtica o velutina» al poble. L'alcalde recorda que es tracta d'un insecte «molt perjudicial, per les abelles autòctones, essencials pel manteniment de l'equilibri medi ambiental». Per aquest motiu, l'alcalde de Borredà Joan Roma demana a al població «observar, i sobretot comunicar, l'existència d'algun niu d'aquesta vespa, per tal de donar-ne compte, als guardes rurals, perquè el vinguin a eliminar»

Tal i com ja va informar aquest diari al seu moment, la vespa asiàtica, o vespa velutina, s'ha estès durant el 2017 per diverses àrees de Catalunya, segons les dades recollides pel Servei de Fauna i Flora de la Generalitat. Així aquest insecte s'ha establert al Berguedà i també al Bages i la Cerdanya, pel que fa a les comarques d'influència de Regió7, així com també al Vallès Oriental i el Maresme, entre d'altres comarques.

Prem per veure més contingut per a tu