Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, s'ha ofert per ajudar l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. De fet, Lara és treballador en excedència -per ocupar un càrrec públic- del Taller Coloma, un dels serveis de l'entitat.

En declaracions a aquest diari, Josep Lara ha explicat que «m'he posat a disposició de la junta gestora. Els he dit que estem al seu costat pel que necessitin. Des del Consell Comarcal farem el que faci falta per ajudar una entitat que presta un servei únic», ha manifestat. I és que l'associació ofereix diferents serveis com el Centre Especial de Treball i Serveis de Teràpia Ocupacional del Taller Coloma, l'escola d'educació especial La Llar Santa Maria de Queralt, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Berguedà, el Servei de Suport a la pròpia Llar o la Llar-residència, que a la comarca només ofereix aquesta entitat.

El president del Consell, Josep Lara, també ha expressat la seva preocupació pel mal tràngol que suposa la situació de crisi que està travessant l'entitat actualment. «Em sap molt greu el que està passant». També ha defensat l'anterior gerent i ànima de l'entitat, Fina Canal, assegurant que «ha deixat la pell per la casa».