09 de març de 2019
09.03.2019

Berga dona suport a la moció conjunta sobre l'ampliació de la C-16

Els grups municipals han presentat plegats al·legacions al projecte de la Generalitat

09.03.2019 | 00:26
Vehicle a la variant a l'alçada de l'entrada centre de Berga

El darrer ple de Berga ha aprovat per unanimitat una moció per donar suport a les al·legacions que va presentar conjuntament tots els grups municipals (el govern de la CUP i l'oposició de PDeCAT-ERC, PSC,ICV) al projecte d'ampliació de la C-16.

Aquestes al·legacions es van lliurar al departament de Territori i Sostenibilitat el dia 28 de febrer. La principal reivindicació que planteja el consistori és que se soterri l'enllaç centre de l'obra. En el document també s'hi demana evitar la construcció «d'elements que distorsionin la ciutat paisatgísticament» en relació a les dues rotondes a la zona de Santa Eulàlia. Tal i com ja va informar aquest diari al seu dia, també es demana «respectar i mantenir totes les funcionalitats dels quatre accesos d'entrada i sortida de la ciutat». També que que no es comprometi «el desenvolupament de la zona de l'Avinguda Catalunya», que s'eviti que «la construcció de la nova infraestructura impedeixi o condicioni l'accés al veïnat de la serra de Casampons». Així com també que l'ampliació de la C-16 comportés «una reducció de l'espai que ocupa» l'institut Guillem de Berguedà.

El ple va acordar que vista «l'oposició unànime de totes les persones i entitats consultades» al projecte d'ampliació de la C-16, dóna suport a les al·legacions presentades. En destaca la petició del soterrament de la via davant de l'institut «respectant d'aquesta forma el sentit del planejament urbanístic vigent així com per uan millora substancial en la integració paisatgística i a la trama urbana de la C-16, evitant alhora l'ús i l'ocupació permanent d'uns terrenys d'alt valor per la ciutat». Així mateix es qüestiona «l'elevat grau d'ocupació de terreny de la proposta actual d'accés de Berga nord per tal que aquesta es disminueixi i s'elimini la cruïlla entre els dos vials d'accés».

Ara, el consistori farà arribar aquest acord al departament de Territori i Sostenibilitat perquè reforci les al·legacions presentades conjuntament per tots els grups municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit